Pieprasījums pēc "Liepājas Papīrs" produkcijas aug

01.07.2020 10:16:00

2019.gadā AS “Liepājas Papīrs” būtiski uzlabojis rentabilitātes rādītājus. Uzņēmuma peļņa pēc nodokļu nomaksas kāpusi no 81,33 tūkst.EUR 2018.gadā līdz 273,84 tūkst.EUR pērn. Kā norādīts iesniegtajā vadības ziņojumā, peļņu izdevies palielināt galvenokārt uz izmaksu samazinošiem procentiem. Pārskata gadā uzņēmums apgrozījis 6,58 milj.EUR.

2019.gadā AS “Liepājas Papīrs” darbinieku vidējā alga sasniedza 1106 eiro uz vienu darbinieku, kas ir par 2,8% vairāk nekā vidēji valstī, savukārt kopējais algu fonds gada laikā palielinājies par 11,48 tūkst.EUR. Uzņēmumā pagājušajā gadā bija nodarbināti 104 darbinieki.

AS “Liepājas Papīrs” iegādājies jaunu hibrīddrukas tehnoloģiju, ar kuras palīdzību tas plāno paaugstināt saražotās produkcijas produktivitāti, tādējādi vēl vairāk segmentējot un optimāli izmantojot savus resursus, lai varētu klientam nodrošināt vislabāko kvalitāti par konkurētspējīgu cenu.

AS “Liepājas papīrs” viens no 2020.gada uzdevumiem ir maksimāli noslogot jauno iekārtu ar pasūtījumiem, savukārt straujie attīstības notikumi pasaulē un iekšēji izvirzītie mērķi liek vēl intensīvāk ieviest efektīvākus pārvaldes mehānismus, automatizēt ražošanas uzskaites procesus un optimāli izmantot esošos aktīvus.

Uzņēmums savā vadības ziņojumā norādījis: “Pašlaik uzņēmuma ražotajai produkcijai pieprasījums un pārdošanas apjomi aug, aktīvi tiek izvērtēta klientu maksātspēja un ieviesti pasākumi, lai mazinātu koronavīrusa izplatības riskus.”

Lursoft dati liecina, ka AS “Liepājas Papīrs” patiesais labuma guvējs ir Liepājas pilsētas pašvaldības vadītājs Jānis Vilnītis.