"Aizputes ceļinieks" turpinājis strādāt ar zaudējumiem

02.07.2020 09:16:00

Ceļu būves firma SIA “Aizputes ceļinieks” iesniegtajā vadības ziņojumā norāda, ka aizvadītajā gadā, galvenokārt būvdarbu sezonas aktīvajā posmā, ceļu būves nozarē bija darbaspēka, inerto materiālu un naftas produktu cenas kāpums, kas veido galvenās būvniecības izmaksu pozīcijas. Tā rezultātā atsevišķi SIA “Aizputes ceļinieks” noslēgtie līgumi par būvdarbu izpildi nebija rentabli.  “Atsevišķos objektos būvdarbu reālā izpildes uzsākšana iekavēta no uzņēmuma neatkarīgu apstākļu dēļ, kas liedzis ar augstāku efektivitātes pakāpi izmantot uzņēmuma materiāltehniskos un personāla resursus, lai gūtu ieņēmumus plānotajā apjomā,” teikts SIA “Aizputes ceļinieks” vadības ziņojumā. Šie un arī citi faktori atstājuši negatīvu iespaidu uz SIA “Aizputes ceļinieks” 2019.gada saimnieciskās darbības rezultātiem kopumā.

Iesniegtais gada pārskats liecina, ka ceļu būvnieks aizvadītajā gadā apgrozījis 4,52 milj.EUR, kas ir par 3,73 milj.EUR mazāk nekā gadu iepriekš, gadu noslēdzot ar 684,49 tūkst.EUR zaudējumiem.

Lursoft Multi atskaites dati liecina, ka SIA “Aizputes ceļinieks” ar zaudējumiem strādājis jau pēdējos četrus gadus.

Pagājušajā gadā uzņēmums uzvarējis sešos publiskajos iepirkuma konkursos, savukārt šogad, kā rāda Lursoft izziņa, uzņēmums vēl nav uzvarējis nevienā konkursā.

Uzņēmuma dalībnieki ir SIA “ELPICO” (50%), un SIA “Okavango” (50%), savukārt, attiecībā uz patiesajiem labum guvējiem, norādīts, ka tos nav iespējams noskaidrot.