“Latvijas lifts - Šindlers” pērn apgrozījis 3,94 milj.EUR

07.07.2020 06:39:00

Pagājušajā gadā AS “Latvijas lifts - Šindlers” apgrozījis 3,94 milj.EUR, kas ir par 323,83 tūkst.EUR vairāk nekā 2018.gadā. Tas lielā mērā saistīts ar uzņēmuma vadības maiņu, struktūrvienību optimizāciju un uzņēmējdarbības risku izvērtēšanu. Izvērtējot debitoru parādu un citus riskus, uzņēmums, papildus iepriekšējos gados izveidotajam uzkrājumam, pērn izveidoja 6,53 tūkst.EUR lielu uzkrājumu. 2019.gadu uzņēmums noslēdzis ar 16,16 tūkst.EUR peļņu.

Koronavīrusa izplatības ierobežojumi samazinājuši ekonomikas attīstību gan pasaulē, gan Latvijā, savukārt AS “Latvijas lifts - Šindlers” uzskata, ka pandēmijas ietekmē uzņēmuma apgrozījumam nevajadzētu mainīties par vairāk nekā 10% no plānotā. “Arī no 2009.gada krīzes pieredzes ir zināms, ka būvniecības tirgus ir diezgan inerts, tāpēc nav iemesla šogad plānot ievērojamu ieņēmumu kritumu jauno liftu pārdošanas segmentā. Lielākā daļa liftu, kas tika apturēti karantīnas sākumā, jau atkal darbojas, jo vairums klientu atsākuši darbību,” savā ziņojumā teic AS “Latvijas lifts - Šindlers” vadība.

Lursoft dati rāda, ka AS “Latvijas lifts - Šindlers” Latvijā darbojas kopš 1993.gada, piedāvājot jaunu liftu, eskalatoru, slīdietvju, invalīdu pacēlāju u.c. iekārtu piegādi, montāžu un ekspluatācijā esošo iekārtu apkopi un remontu. Uzņēmuma dalībnieks ir vācu Schindler Deutschland AG & Co. KG, savukārt pamatkapitāls – 1,275 milj.EUR. Pērn uzņēmums bija darba devējs 49 darbiniekiem.