"Enefit" pagājušajā gadā strādājis ar zaudējumiem

09.07.2020 06:53:00

Igaunijas nacionālajai energokompānijai AS “Eesti Energia” pilnībā piederošais meitas uzņēmums SIA “Enefit” 2019.gadā trīskāršojis savu klientu portfeli un sasniedzis 58,06 milj.EUR lielu apgrozījumu pateicoties sekmīgam startam mājsaimniecību tirgū.

Tiesa, salīdzinājumā ar gadu iepriekš, pērn uzņēmuma apgrozījums nedaudz samazinājies. Tā kā klienti galvenokārt izvēlas ilgtermiņa fiksētas cenas līgumus un pērn elektroenerģijas cenas joprojām atguvās pēc krasā vairumtirgus cenu kāpuma, enerģijas piegāžu pašizmaksa pārsniedza līgumos noteikto cenu. Tādējādi SIA “Enefit” 2019.gadā strādāja ar 3,02 milj.EUR lieliem zaudējumiem.

SIA “Enefit” darbības segmenta paplašināšana un energoefektivitātes pakalpojumu klāsta attīstība ļāvusi uzņēmumam gada laikā klientu portfeli audzēt par 317% un gadu noslēgt ar 2541 juridiskajiem  un 5647 mājsaimniecību klientiem, apkalpojot tos aptuveni 25 tūkstošos pieslēguma punktu visā Latvijā. Tas ļāvis arī būtiski palielināt noslēgto darījumu apjomu par enerģijas piegādēm nākamajiem gadiem, kas šobrīd jau sasniedz 1842 GWh.

Šogad SIA “Enefit” turpinās darbu pie mājsaimniecību klientu portfeļa paplašināšanas un energoefektivitātes risinājumu piedāvājuma attīstības, kur straujākā izaugsme paredzama saules enerģijas sistēmu uzstādīšanā. Savukārt apgūstot jaunu dabasgāzes tirgus segmentu, šogad paredzēta uzņēmuma pirmā lokālās sašķidrinātās dabasgāzes stacijas atklāšana.

Lursoft izziņas dati rāda, ka SIA “Enefit” reģistrētais un apmaksātais pamatkapitāls ir 7,48 milj.EUR.