"Apgāds Zvaigzne ABC" par 95 tūkst.EUR veiks tekstapstrādes pakalpojumus VISC vajadzībām

10.07.2020 06:42:00

Klientu Portfeļa monitorings ziņo, ka Valsts izglītības satura centra publisko iepirkumu konkursā par tekstapstrādes pakalpojumu nodrošināšanu uzvarējusi izdevniecība SIA “Apgāds Zvaigzne ABC”. Konkursa līgumcena – 95 tūkst.EUR. Informācija no Elektroniskās iepirkumu sistēmas liecina, ka savu finanšu piedāvājumu konkursā bija iesniedzis arī SIA “Medlex Baltics”.

Par tekstapstrādes pakalpojumu nodrošināšanu Valsts izglītības satura centrs vajadzībām SIA “Apgāds Zvaigzne ABC” uzvarējis arī 2018.gadā.

Informācijā par iepirkumu redzamā informācija rāda, ka tekstapstrādes pakalpojumi, ko SIA “Apgāds Zvaigzne ABC” sniedz Valsts izglītības satura centram ESF projekta “Kompetenču pieeja mācību saturā” ietvaros, ietver korektūru un teksta rediģēšanu latviešu un krievu valodā, kā arī salikuma pakalpojumus. Konkursa uzvarētājs apņemas veikt korektūru un rediģēšanu 12 autorloksnēm, kā arī elektroniskā salikuma veidošanu 40 autorloksnēm un 1 dizaina parauga izstrādi.

Lursoft dati rāda, ka SIA “Apgāds Zvaigzne ABC” vēl nav iesniedzis pārskatu par saimniecisko darbību 2019.gadā, taču 2018.gadā uzņēmums apgrozījis 13,01 milj.EUR un nopelnījis 315,12 tūkst.EUR. Pērn nodokļos uzņēmums samaksājis 2,52 milj.EUR, tostarp 2,22 tūkst.EUR uz vienu darbinieku iedzīvotāju ienākuma nodoklī un 3,78 tūkst.EUR valsts sociālās apdrošināšanas obligātajās iemaksās. Grāmatu izdošanas nozarē strādājošo uzņēmumu samaksātais iedzīvotāju ienākuma nodoklis uz vienu darbinieku pērn bija 2,16 tūkst.EUR, bet valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas uz vienu strādājošo – 3,26 tūkst.EUR.