Piensaimnieku kooperatīvajai sabiedrībai “Straupe” pērn 34,4 tūkst.EUR peļņa

13.07.2020 09:08:00

Piensaimnieku kooperatīvās sabiedrības “Straupe” kopējais realizācijas apjoms pērn sasniedzis 7,3 milj.EUR, kas ir par 6,3% vairāk nekā 2018.gadā. Tai skaitā 5,8 milj.EUR veidojuši pašražotās produkcijas realizācija.

Kā norādīts iesniegtajā gada pārskatā, piena iepirkuma apjoms no biedriem nav mainījies, kaut arī piena piegādātāju skaits ir samazinājies, jo piena ražošanu un piegādi pienotavai pārtraukušas 6 biedru saimniecības un 2019.gada decembrī to skaits bija 50.

Pagājušajā gadā samazinājies piensaimnieku kooperatīvās sabiedrības “Straupe” pārstrādei un realizācijai nosūtītā piena un vājpiena apjomi, bet palielinājušies atsevišķu produkcijas veidu (krējums, jogurti, šķidrie fasētie piena produkti) ražošanas un realizācijas apjomi.

Piensaimnieku kooperatīvās sabiedrības “Straupe” peļņa pēc nodokļu nomaksas 2019.gadā bija 34,4 tūkst.EUR un to paredzēts ieguldīt kooperatīva attīstībā.

2019.gada decembrī “Straupe” iesniegusi LAD jaunu attīstības projektu 124,2 tūkst.EUR apjomā, kas apstiprināts ar 50% publisko finansējumu. Projekts paredz iegādāties iekārtas šķidro piena produktu pildīšanai pudelēs, kā arī notekūdeņu bioloģisko attīrīšanas iekārtu modernizāciju. Tāpat arī šogad “Straupe” turpinās sadarbību ar jauniem realizācijas partneriem – Elvi un Sky –, kā arī ir noslēgts līgums par sadarbību ar TOP grupu.

Lursoft izziņās dati rāda, ka Piensaimnieku kooperatīvā sabiedrība “Straupe” reģistrēta 1993.gadā. Pērn tā nodarbinājusi 90 darbiniekus.