"BT 1" prognozē, ka Covid-19 ietekmi izjutīs vēl vismaz turpmākos divus gadus

15.07.2020 09:17:00

Izstāžu, gadatirgu, koncertu un citu pasākumu rīkotājs SIA “BT 1” pērn organizējis 22 izstādes un tajās kopumā piedalījās 5113 uzņēmumi un tās apmeklēja 403,9 tūkstoši interesentu. Ārvalstu dalībuzņēmumu skaits “BT 1” rīkotajās izstādēs gada griezumā veidoja 26%, savukārt ārvalstu apmeklētāju skaits bija aptuveni 23% no kopējā apmeklētāju skaita.

Sadarbībā ar Rīgas domes Kultūras departamentu “BT 1” muzikālo projektu grupa “BT 1 Music” 2019.gadā jau 16. reizi rīkoja Rīgas Ziemassvētku koncertu un TAD “Teiksma” koncertu, tāpat arī nodrošināts serviss citu organizāciju un uzņēmumu rīkotajiem pasākumiem.

SIA “BT 1” apgrozījums pērn, salīdzinot ar gadu iepriekš, sarucis par 200 tūkst.EUR jeb vairāk nekā 4%. Apgrozījums izstādēs aizvadītajā gadā nav būtiski mainījies (izņemot būtisko, bet daļēji jau plānoto kritumu izstādē “Riga Comm” un faktiski neplānoto kritumu izstādē “Baltic Fashion & Textile Riga”), taču pagājušajā gadā uzņēmums nav organizējis tik finansiāli ietilpīgus pasākumus kā 2018.gadā rīkotā “20 Eiropas energoelektronikas konference”, kas arī noteica pagājušā gada apgrozījuma kritumu.

Jānorāda, ka pagājušajā gadā SIA “BT 1” apgrozīja 4,53 milj.EUR un pēc nodokļu nomaksas guva 43,23 tūkst.EUR peļņu.

2020.gada pirmie divi mēneši līdz ārkārtējās situācijas ieviešanai valstī liecināja, ka Latvijas ekonomika joprojām lēnām turpina augšupeju, ko apliecināja arī uzņēmuma finanšu rezultāti pirmajos šī gada mēnešos. Tomēr saistībā ar Covid-19 ierobežošanas ieviestajiem pasākumiem Latvijā un visā pasaulē, SIA “BT 1” darbība praktiski tika apstādināta. Līdz ar ierobežojumu samazināšanos tiek paredzēts, ka uzņēmuma darbība palēnām atjaunosies, tomēr SIA “BT 1” vadība prognozē, ka Covid-19 ietekme noteikti tiks izjusta vēl vismaz turpmākos divus gadus.

Lursoft dati liecina, ka SIA “BT 1” darbiniekiem vairākkārt izmaksāta atlīdzība par dīkstāvi, kā arī VID atbalstījis uzņēmuma nokavēto nodokļu maksājumu samaksas sadali termiņos vai atlikšanu uz laiku līdz trim gadiem. Šobrīd uzņēmumam nav reģistrēts nodokļu parāds, kas būtu lielāks par 150 eiro.

Pērn SIA “BT 1” nodarbināja 58 darbiniekus un nodokļu maksājumos valsts budžetā samaksāja 774,37 tūkst.EUR.