Azartspēļu firma "Joker LTD" 2019.gadā nopelnījusi 12,22 milj.EUR

16.07.2020 08:38:00

SIA “Joker LTD” 2019.gadā kāpinājis apgrozījumu par 8,2%, rādītājam sasniedzot 46,8 milj.EUR. Apgrozījuma pieaugums galvenokārt sasniegts pateicoties uzņēmuma efektīvas pārvaldības, veiksmīgu investīciju, jauninājumu ieviešanas, sistemātiskas personāla apmācības un labvēlīgas ekonomiskās situācijas valstī rezultātā.

Pārskata gadā SIA “Joker LTD” guvis ieņēmumus 76 struktūrvienībās, tostarp gan Latvijā, gan Lietuvā. Lielākā ieņēmumu gūšanas vieta pēc ģeogrāfiskā sadalījuma bija Rīga, kas deva 31% no SIA “Joker LTD” kopējā apgrozījuma. Nākošās lielākās pilsētas ieņēmumu ģenerēšanas ziņā bija Liepāja, Daugavpils un Jelgava. Pagājušo gadu SIA “Joker LTD” noslēdzis ar 12,22 milj.EUR peļņu.

SIA “Joker LTD” pamatdarbības veids ir azartspēļu, bāru darbība, sava nekustamā īpašuma iznomāšana un apsaimniekošana, kā arī sporta un atpūtas pakalpojumu sniegšana. 90% no uzņēmuma apgrozījuma 2019. gadā nodrošinājuši ieņēmumi no azartspēlēm. “Šī sektora īpatsvaram ir tendence pieaugt, attīstoties interneta azartspēlēm un totalizatoram, kas azartspēļu tirgū atpazīstami ar zīmolu Synottip,” teikts SIA “Joker LTD” vadības ziņojumā.

Šogad SIA “Joker LTD” galvenais izaicinājums būs Covid-19 radīto ekonomisko seku pārvarēšana. Pašlaik uzņēmuma pamatdarbība, pēc nepilnu trīs mēnešu apturēšanas, ir atjaunota.

Aizvadītajā gadā SIA “Joker LTD” nodarbinājis 508 strādājošos un nodokļu maksājumos valsts kopbudžetā samaksājis 12,25 milj.EUR. Lursoft pieejamā informācija liecina, ka uzņēmuma darbiniekiem kopš aprīļa vairākkārt izmaksāti pabalsti par dīkstāvi.

1995.gadā dibinātā SIA “Joker LTD” pamatkapitāls ir 1,63 milj.EUR un tā patiesie labuma guvēji ir lietuvietis Romas Gailevicius un čehs Ivo Valenta.