Likvidēta Latvijas Futbola federācijai piederošā "Futbola aģentūra"

17.07.2020 08:11:00

Vakar, 16.jūlijā, likvidēta Latvijas Futbola federācijai piederošā SIA “Futbola aģentūra”, ziņo Klientu Portfeļa monitorings. Kopumā vakar likvidēti 30 uzņēmumi.

SIA “Futbola aģentūra” reģistrēta 2006.gadā. Š.g. janvāra sākumā uzņēmumam pasludināja maksātnespējas procesu, kas izbeigts līdz ar firmas likvidāciju.

Lursoft dati rāda, ka jau kopš 2014.gada SIA “Futbola aģentūra” nav guvusi ieņēmumus no saimnieciskās darbības, savukārt apgrozījuma ziņā vissekmīgākais uzņēmumam bijis 2009.gads, kad tas apgrozījis 845,28 tūkst.EUR, tajā pašā laikā visus gadus, izņemot 2007.gadu, SIA “Futbola aģentūra” strādājusi ar zaudējumiem.

Portāls Delfi.lv  aizvadītā gada izskaņā, analizējot Latvijas Futbola federācijas darbu, norādījis, ka federācija regulāri piešķīrusi finansējumu SIA “Futbola aģentūra”, to nesaskaņojot ar valdi. Piemēram, 2012.gada sākumā Latvijas Futbola Federācijas ģenerālsekretārs Jānis Mežecis vienpersoniski no Latvijas Futbola Federācijas novirzījis 100 tūkst.EUR SIA “Futbola aģentūra” vajadzībām, noformējot to kā aizdevumu. Arī citi pārskaitījumi uzņēmumam veikti kā aizdevumi, nevis ar konkrētu mērķi.

SIA “Futbola aģentūra” valdē amatus ieņēmuši Vladimirs Žuks un Jānis Mežeckis.

Lursoft izziņas dati liecina, ka Latvijas Futbola federācijai š.g. aprīlī atņemts sabiedriskā labuma organizācijas statuss. Vienlaikus federācija gan atrodama VID padziļinātā sadarbības programmas dalībnieku vidū.