ABB aizvadītajā gadā turpinājis strādāt ar zaudējumiem

22.07.2020 06:24:00

1992.gadā reģistrētais SIA “ABB” savā iesniegtajā gada pārskatā skaidro, ka pagājušajā gadā biznesa vide valstī kopumā uzrādīja zemāku aktivitāti. Tas atspoguļojas arī uzņēmuma rādītājos ar zemāku pasūtījumu un ieņēmumu apjomu. Salīdzinot 2019.gada rezultātus ar 2017. un 2918.gada rādītājiem, pērn zemāki rezultāti bija visos SIA “ABB” darbības segmentos, tostarp augstsprieguma segments zemā pieprasījuma dēļ nesasniedza plānotos apjomus un strādāja ar zaudējumiem.

Pagājušajā gadā SIA “ABB” apgrozīja 13,11 milj.EUR, par 6,96% mazāk nekā gadu iepriekš, gadu noslēdzot ar 342,83 tūkst.EUR zaudējumiem. Ar zaudējumiem SIA “ABB” strādājis pēdējos trīs gadus.

Lursoft dati rāda, ka pagājušajā gadā SIA “ABB” nodokļu maksājumos valsts kopbudžetā samaksājis 1,84 milj.EUR, tostarp 560,91 tūkst.EUR valsts sociālās apdrošināšanas obligātajās iemaksās un 279,96 tūkst.EUR – iedzīvotāju ienākuma nodoklī.

Lursoft izziņā publicētā informācija liecina, ka SIA “ABB” šogad uzvarējis vienā publisko iepirkumu konkursā – AS “Rīgas elektromašīnbūves rūpnīca” konkursā par elektrokomponenšu piegādi 57,32 tūkst.EUR vērtībā.

SIA “ABB” galvenie darbības virzieni ir enerģētikas, elektro un citu aparātu, mašīnu, rezerves daļu, kā arī sistēmu un iekārtu projektēšana, ražošana, importēšana un pārdošana. SIA “ABB” kā darbuzņēmējs aktīvi darbojas automatizācijas projektu vadībā, īstenošanā un attīstīšanā industriālajos uzņēmumos un hidroelektrostacijās.