“PRO 1 STAGE” apgrozījums šogad martā un aprīlī sarucis par 85%

23.07.2020 09:41:00

Video, gaismas un skaņas iekārtu nodrošinātājs pasākumos, kā arī profesionālo skaņas, gaismas, video un skatuves iekārtu izplatītājs Baltijas reģionā SIA “PRO 1 STAGE” 2019.gadā, salīdzinot ar gadu iepriekš, savu apgrozījumu palielinājis par 22,86%. Pērn uzņēmums apgrozījis 1,49 milj.EUR un nopelnījis 236,19 tūkst.EUR.

Ja iepriekšējos gados SIA “PRO 1 STAGE” apgrozījuma un peļņas rādītāji uzlabojušies, tad Covid-19 ierobežošanai noteiktie ierobežojumi uzņēmuma darbību praktiski apstādinājusi. "Pasākumu nozare ir pilnībā apturēta, savukārt preču piegāde ir vai nu aizkavējusies vai arī pilnībā pārtraukta. Līdz ar to SIA “PRO 1 STAGE” darbiniekus nenodarbina," teikts iesniegtajā gada pārskatā.

Kā rāda SIA “PRO 1 STAGE” vadības ziņojumā publicētie dati, uzņēmums ar būtisku apgrozījuma kritumu saskāries jau februārī, kad tas sarucis par 64%, savukārt martā un aprīlī apgrozījuma kritums, salīdzinot ar 2019.gada attiecīgo periodu, pieaudzis jau līdz 85%.

Lursoft dati rāda, ka Ivaram Šenbergam piederošais SIA “PRO 1 STAGE” aizvadītajā gadā nodarbināja 17 darbiniekus un nodokļu maksājumos valsts kopbudžetā samaksāja 256,13 tūkst.EUR.

SIA “PRO 1 STAGE” darbiniekiem aprīlī, maijā, jūnijā un arī jūlija sākumā izmaksāta atlīdzība par dīkstāvi, kā arī VID atbalstījis uzņēmuma nokavēto nodokļu maksājumu sadali termiņos vai atlikšanu uz laiku līdz trim gadiem.