"Orto klīnika" attīstīs darbību filiālē Daugavpilī

24.07.2020 08:37:00

Pagājušajā gadā pieaudzis SIA “ORTO klīnika” sniegto ambulatoro un ķirurģisko pakalpojumu skaits, tādējādi nodrošinot kopējo klīnikas apgrozījuma pieaugumu. Salīdzinot ar gadu iepriekš, pērn SIA “ORTRO klīnika” palielinājusi apgrozījumu par 9,28%, rādītājam 2019.gadā sasniedzot 8,58 milj.EUR. Pārskata gadu klīnika noslēgusi ar 1,03 milj.EUR peļņu.

2020.gadam SIA “ORTO klīnika” izvirzījusi mērķi turpināt uzsāktos projektus darbības efektivitātes uzlabošanai un klīnikas popularizēšanai potenciālo sadarbības partneru un klientu vidū gan Latvijā, gan ārvalstīs, kā attīstīt darbību filiālē Daugavpilī.

Lursoft dati rāda, ka SIA “ORTO klīnika” nodokļu maksājumos valsts kopbudžetā 2019.gadā samaksājusi 1,3 milj.EUR. Ja salīdzina ar citiem uzņēmumiem, kas strādā slimnīcu darbības nozarē, SIA “ORTO klīnika” veiktās iedzīvotāju ienākuma nodokļa un valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas uz vienu darbinieku bijušas augstākas. Lursoft aprēķinājis, ka nozarē uz vienu darbinieku pērn iedzīvotāju ienākuma nodoklī samaksāti 2,09 tūkst.EUR, bet valsts sociālās apdrošināšanas obligātajās iemaksās – 4,22 tūkst.EUR. SIA “ORTO klīnika” gadījumā tie bijuši attiecīgi 2,59 tūkst.EUR un 5,05 tūkst.EUR.

2019.gadā SIA “ORTO klīnika” nodarbinājusi 138 darbiniekus.

Uzņēmuma lielākais kapitāldaļu turētājs ar 49% ir AS “AmberStone Group”, kura patiesais labuma guvējs ir Ernests Bernis.