"PET Baltija" pērn sasniegusi augstākos pārstrādes apjomus uzņēmuma darbības vēsturē

29.07.2020 09:29:00

Pagājušajā gadā AS “PET Baltija” turpinājusi stabilu attīstību, koncentrējoties uz ražošanas jaudu palielināšanu un efektivitātes uzlabošanu. Tāpēc uzņēmums investējis gan ražošanas iekārtās, gan darba vidē un energoefektivitātē.

Ņemot vērā, ka AS “PET Baltija” eksporta apjoms veido gandrīz 100% no saražotās produkcijas, uzņēmuma darbību 2019.gadā būtiski ietekmēja notikumi starptautiskajos tirgos, īpaši naftas cenu kritums un AS un Ķīnas tirdzniecības līguma noslēgšanas process, kā rezultātā Eiropas tirgos būtiski palielinājās PET izejvielu piedāvājums no Ķīnas, samazinot PET otrreizējo izejvielu cenu.

Pateicoties efektivitātes un produktivitātes uzlabojumiem, 2019.gadā AS “PET Baltija” tika pārstrādāts uzņēmuma darbības vēsturē lielākais apjoms – 40 895 tonnas PET pudeļu. Tas ir par 7% vairāk nekā 2018.gadā.

Pateicoties lielākām ražošanas jaudām, AS “PET Baltija” apgrozījums pērn, salīdzinot ar 2018.gadu, palielinājās par 7%. sasniedzot 37,22 milj.EUR. Savukārt, ņemot vērā zemās pirmreizējo izejvielu cenas pasaules tirgū, kā arī uzņēmuma pirkto izejvielu cenu un transporta pakalpojumu izmaksu pieaugumu, uzņēmuma peļņa 2019.gadā samazinājusies līdz 164,12 tūkst.EUR (2018.gadā uzņēmuma peļņa bija 1,89 milj.EUR).

Šogad AS “PET Baltija” plānojusi veikt tehnoloģiskus uzlabojumus, kas sniegtu iespēju ražošanā izmantot dažādākās kvalitātes izejmateriālus. Uzņēmums plānojis investēt arī ražošanas iekārtās, lai ražotu produkciju ar augstāku pievienoto vērtību.

Lursoft dati liecina, ka Eco Baltia grupā ietilpstošā AS “PET Baltija” pērn nodarbinājusi 240 darbiniekus.