Kapacitātes noslogojums ļāvis “Daugavpils lokomotīvju remonta rūpnīca” uzlabot finanšu rādītājus

05.08.2020 10:21:00

Aizvadītajā gadā būtiski uzlabojies AS “Daugavpils lokomotīvju remonta rūpnīca” kapacitātes noslogojums, kas uzņēmumam ļāvis ievērojami uzlabot finanšu rezultātus.

Gada pārskatā esošā informācija liecina, ka AS “Daugavpils lokomotīvju remonta rūpnīca” 2019.gadā apgrozījusi 48,1 milj.EUR, par 27,93% vairāk nekā gadu iepriekš. Realizācija no pamatdarbības, kas ir remonta pakalpojumi, materiālu un rezerves daļu pārdošana, nomas pakalpojumi, veidoja 44,3 milj.EUR. Tas ir par 32% vairāk nekā 2018.gadā. Papildus pamatdarbībai AS “Daugavpils lokomotīvju remonta rūpnīca” aizvadītajā gadā arī sniedza gan meitas, gan citiem uzņēmumiem dažādus citus pakalpojumus, tostarp pārdeva materiālus, nodrošināja administratīvos pakalpojumus, kas kopējam neto apgrozījumam deva 3,8 milj.EUR pienesumu.

Lursoft statistikas dati liecina, ka pēc apgrozījuma AS “Daugavpils lokomotīvju remonta rūpnīca” ir lielākais uzņēmums Daugavpilī.

Pagājušo gadu AS “Daugavpils lokomotīvju remonta rūpnīca” noslēgusi ar 326,45 tūkst.EUR lielu peļņu.

VID publiskotā informācija rāda, ka AS “Daugavpils lokomotīvju remonta rūpnīca” 2019.gadā nodokļu maksājumos valsts kopbudžetā samaksājis 959,46 tūkst.EUR. Uzņēmums arī iekļauts VID padziļinātās sadarbības programmas bronzas līmenī.

Aizvadītajā gadā AS “Daugavpils lokomotīvju remonta rūpnīca” nodarbināja 127 darbiniekus. Š.g. aprīlī un maijā uzņēmuma darbiniekiem izmaksāta atlīdzība par dīkstāvi.