Par "Dienas žurnāli" jauno īpašnieku kļuvis Edgars Kots

28.08.2020 06:33:00

Izmaiņas reģistrētas SIA “Dienas žurnāli” dalībniekos, patiesajos labuma guvējos un arī valdē.

Izdevēja līdzšinējais kapitāldaļu turētājs bija SIA “SM Investīcijas”, bet patiesie labuma guvēji – šī uzņēmuma īpašnieki Jānis Svārpstons un Jānis Maršāns, no kuriem pēdējais arī ieņēmis SIA “Dienas žurnāli” valdes locekļa amatu.
Lursoft izziņa rāda, ka vakar par SIA “Dienas žurnāli” jauno dalībnieku un patieso labuma guvēju reģistrēts Edgars Kots, kurš turpmāk būs arī izdevēja vienīgais valdes loceklis.


Līdzšinējais SIA “Dienas žurnāli” īpašnieks SIA “SM Investīcijas” pēc izmaiņu reģistrēšanas vairs nav neviena uzņēmuma kapitāldaļu turētājs.
Edgaram Kotam bez SIA “Dienas žurnāli” pieder arī SIA “Izdevniecība Dienas bizness”, SIA “Izdevniecības Dienas Mediji”, kā arī 51% SIA “MY ART GALLERY” kapitāldaļu.

Gada pārskata informācija liecina, ka SIA “Dienas žurnāli” 2019.gadā apgrozījuši 2,25 milj.EUR un gadu noslēguši ar 217,36 tūkst. EUR zaudējumiem. Ar zaudējumiem izdevniecība strādā jau kopš 2009. gada. Pērn izdevniecība izdeva deviņus mēneša žurnālus un vairākus to tematiskos pielikumus, kas pārstāvēti dažādos interešu žurnālu segmentos.

2020. gada pavasarī saistībā ar Covid-19 izplatību un izsludināto ārkārtas situāciju valstī, būtiski kritušies SIA “Dienas Žurnāli” gūtie žurnālu mazumtirdzniecības un reklāmas ieņēmumi. Reklāmas ieņēmumu krituma un pulcēšanās ierobežojumu dēļ atcelta speciālizdevumu izdošana un citi projekti.