Kādreizējam "Karlo Motors" otro gadu pēc kārtas zaudējumi

10.09.2020 09:54:00

Automobiļu tirgotājs SIA “KMI Group”, kas iepriekš bijis zināms kā “Karlo Motors”, 2019.gadā turpināja darbību jaunu Citroen, mazlietotu automašīnu, rezerves daļu tirdzniecībā un remonta pakalpojumu sniegšanā Škoda, VW un Citroen marku automašīnām. 

Salīdzinot ar iepriekšējiem gadiem, pērn SIA “KMI Group” bijis apgrozījuma kritums, kam par iemeslu bija sadarbības līguma uzteikšana no Škoda, Citroen un VW pārstāvju puses, kā arī galvenā kreditora – bankas ABLV – likvidācijas process, kas ierobežoja iespēju saņemt īstermiņa aizdevumus mazlietotu automašīnu iepirkšanai un ārpusbilances saistību izpildei.

Lursoft pieejamais gada pārskats rāda, ka SIA “KMI Group” 2019.gadā apgrozījis 6,08 milj. EUR, kas ir par 19,91% mazāk nekā gadu iepriekš.

Lursoft Multi atskaites dati liecina, ka SIA “KMI Group” jau otro gadu pēc kārtas strādājis ar zaudējumiem, pērn tiem palielinoties līdz 3,44 milj. EUR.

Autotirgotājam šobrīd izveidojies 1,75 milj. EUR liels nodokļu parāds. VID uzņēmumam arī piemērojis divus nodrošinājumus, liedzot reģistrēt komercķīlas, tās pārreģistrēt, pārjaunot vai grozīt. Šobrīd uzņēmumam ir astoņas aktīvas komercķīlas. Pagājušajā gadā turpinājusies uzņēmuma tiesvedība ar VID par PVN uzrēķinu.

Jānorāda, ka pagājušā gada novembrī SIA “KMI Group” tika ierosināts tiesiskās aizsardzības process. Lai atjaunotu uzņēmuma maksātspēju, izstrādāts tiesiskās aizsardzības procesa pasākumu plāns, taču šī gada februārī tiesiskās aizsardzības process izbeigts.

SIA “KMI Group” reģistrēts 2001.gadā un pieder Kārlim Bolem, Sergejam Ļesnojam un Aivaram Apkalnam.