“Inchcape Motors Latvia” reorganizācijas ceļā pievienoti divi uzņēmumi

15.09.2020 07:39:00

Reorganizācijas ceļā vakar, 14.septembrī, autotirgotājam SIA “Inchcape Motors Latvia” pievienoti divi nekustamo īpašumu izīrēšanas un pārvaldīšanas uzņēmumi – SIA “ĒRMANS” un SIA “Baltijas īpašumu fonds”.

Līdz ar reorganizāciju palielināts arī iegūstošā uzņēmuma SIA “Inchcape Motors Latvia” pamatkapitāls Kā rāda Lursoft pieejamā informācija, Nīderlandes kompānijas “Inchcape International Group B.V.” ieguldījums SIA “Inchcape Motors Latvia” pamatkapitālā pieaudzis no 21,14 milj. EUR līdz 28,23 milj.EUR.
 
Nīderlandes kompānija “Inchcape International Group B.V.” ir autotirgotāja SIA “Inchcape Motors Latvia” vienīgais kapitāldaļu turētājs un šobrīd tam pieder vēl viens Latvijā reģistrēts uzņēmums – SIA “Baltic Motors Imports”.
 
Aizvadītajā gadā SIA “Inchcape Motors Latvia” nodokļu maksājumos valsts kopbudžetā samaksājis 15,07milj. EUR. Salīdzinot ar citiem automašīnu mazumtirdzniecības nozarē strādājošajiem uzņēmumiem, SIA “Inchcape Motors Latvia” veiktās nodokļu iemaksas uz vienu darbinieku bijušas būtiski augstākas. Lursoft dati rāda, ka automobiļu un citu vieglo transportlīdzekļu pārdošanas nozarē pērn uz vienu darbinieku iedzīvotāju ienākuma nodoklī uzņēmumi samaksājuši 2,66 tūkst.EUR, bet valsts sociālās apdrošināšanas obligātajās iemaksās – 5,32 tūkst. EUR. Tikmēr SIA “Inchcape Motors Latvia” gadījumā tie bijuši attiecīgi 4,57 tūkst. EUR un 9,03 tūkst. EUR uz vienu darbinieku.