Konditoreju tīkls "JUNGE" apgrozījis 2,88 milj. EUR

24.09.2020 06:28:00

Konditorejas un maizes izstrādājumu ražotājs SIA “JUNGE” laika periodā no 2019.gada 1.aprīļa līdz šī gada 31. martam apgrozījis 2,88 milj. EUR. Salīdzinot ar gadu iepriekš, pārskata periodā apgrozījums pieaudzis par 149 tūkst.EUR.
SIA “JUNGE” pazīstams kā “Junge” konditoreja un “Kūku paradīze”, ieņemot stabilu vietu Vidzemes, Latgales, kā arī Rīgas tirgos, kopumā pārvaldot astoņas struktūrvienības.

SIA “JUNGE” turpmāk plāno veikt vairākus pasākumus vairumtirdzniecības un mazumtirdzniecības ieņēmumu paaugstināšanai. Tostarp paplašināt sadarbību ar Latvijas lielākajiem mazumtirgotājiem, meklēt augsvērtīgākas un konkurētspējīgākas izejvielas, kā arī strādāt pie jauniem produktiem, uzsvaru liekot uz darbu automatizēšanu. SIA “JUNGE” iecerējis arī atvērt līdz divām jaunām struktūrvienībām.

Jānorāda, ka pagājušajā pārskata gadā konditorejas izstrādājumu ražotājs un tirgotājs SIA “JUNGE” nopelnījis 35,99 tūkst.EUR. 2019.gadā uzņēmums nodokļu maksājumos valsts kopbudžetā samaksājis 614,13 tūkst.EUR. Lursoft dati liecina, ka laika posmā kopš š.g. aprīļa uzņēmuma darbiniekiem vairākkārt izmaksāta atlīdzība par dīkstāvi, kā arī aprīlī VID atbalstījis nokavēto nodokļu maksājumu samaksas sadali termiņos vai atlikšanu uz laiku līdz trim gadiem. Šī gada martā uzņēmumam bija reģistrēts 5 tūkst.EUR liels nodokļu parāds, taču iespējami drīz tas nomaksāts.

Lursoft informācija liecina, ka SIA “JUNGE” reģistrēts Madonā, pēc apgrozījuma esot trīspadsmitais lielākais uzņēmums Madonas novadā. Uzņēmums reģistrēts 2002.gadā un pieder Aivai un Kasparam Garlejiem, kā arī vācu uzņēmumam Konditorei Junge GmbH & Co.KGaA (pieder 40% kapitāldaļu).