Jāņa Komisara vietā "Paula Stradiņa klīniskā universitātes slimnīca" valdē iecelta Agra Ločmele

09.10.2020 06:22:00

No VSIA “Paula Stradiņa klīniskā universitātes slimnīca” valdes vakar atcelts līdzšinējais valdes loceklis Jānis Komisars. Viņš amatu slimnīcas valdē ieņēma no 2018.gada jūnija. Iepriekš Jānis Komisars bijis arī VAS “Valsts nekustamie īpašumi” valdes priekšsēdētājs un AS “Wasserkabel Baltic” padomes loceklis.

Līdz ar Jāņa Komisara aiziešanu no valdes, viņa vietā amatā iecelta Agra Ločmele, paredzot tiesības slimnīcu pārstāvēt kopā ar pārējām slimnīcas valdes amatpersonām. Kā liecina Lursoft pieejamā informācija, Agra Ločmele iepriekš nav ieņēmusi amatus citos Latvijā reģistrētos uzņēmumos. Iepriekš slimnīcas jaunā valdes locekle bijusi “Valsts nekustamie īpašumi” Attīstības projektu pārvaldes direktora vietniece.

Neskatoties uz to, ka VSIA “Paula Stradiņa klīniskā universitātes slimnīca” apgrozījuma ziņā ir otrs lielākais medicīnas uzņēmums valstī, tas arī ir uzņēmums ar vieniem no lielākajiem zaudējumiem. Pērn slimnīca apgrozījusi 118,83 milj. EUR, gada laikā palielinot apgrozījumu par 13,10%, savukārt zaudējumi sasnieguši 3,41 milj. EUR. Lielāki zaudējumi 2019.gadā bijuši vien SIA “Rīgas Austrumu klīniskā universitātes slimnīca”. Ar zaudējumiem VSIA “Paula Stradiņa klīniskā universitātes slimnīca” strādājusi pēdējos divus gadus.