“Mūsa Motors Rīga” šogad prognozē pārdoto jauno automašīnu kritumu par 50%

12.10.2020 00:10:00

Volvo, Renault un Dacia vieglo automašīnu ražotāju pilnvarotais pārstāvis Latvijā SIA “Mūsa Motors Rīga” aizvadīto finanšu gadu vērtē kā ekonomiski stabilu.

2019.gadā autotirgotājs apgrozījis 43,91 milj. EUR, kas gan ir par 2,13% mazāk nekā gadu iepriekš, savukārt peļņa sarukusi par 17,82%, samazinoties līdz 2,11 milj. EUR. Iesniegtajā vadības ziņojumā teikts, ka pagājušā gada peļņu būtiski ietekmēja vēl viena autorizēta, pilna servisa Renault un Dacia dīlera darbības attīstība, kā rezultātā uzņēmuma neto rezultāta apjomā ir noticis kritums.

Līdz ar Covid-19 izplatību pasaulē un Latvijā, SIA “Mūsa Motors Rīga” prognozē nākamo periodu ieņēmumu samazināšanos gan automobiļu, gan rezerves daļu pārdošanā un automobiļu apkopēs un remontos.  Uzņēmums paredz, ka jaunu automašīnu tirdzniecībā 2020.gadā varētu būt kritums līdz pat 50%.

Sākoties Covid-19 izplatībai, SIA “Mūsa Motors Rīga” samazinājis darbinieku skaitu – pēcpārdošanā par 30%, bet automašīnu tirdzniecības daļā – par 50%. Saglabājot administratīvās funkcijas, administratīvo darbinieku noslodze samazināta līdz 80%, kas arī būtiski ietekmējis kopējo darba algu fondu. Gada pārskatā publiskotā informācija rāda, ka 2019.gadā uzņēmumā bija nodarbināti 97 darbinieki.
Uzņēmuma vadība lēmusi šogad apturēt jebkura veida investīcijas, veicot tikai tos ieguldījumus, kas nepieciešami rūpnīcu standarta pieprasījumu izpildei.

Lursoft pieejamā informācija rāda, ka SIA “Mūsa Motors Rīga” pagājušajā gadā nodokļu maksājumos valsts kopbudžetā samaksājis 8,36 milj. EUR, tostarp 0,75 milj. EUR valsts sociālās apdrošināšanas obligātajās iemaksās, bet 0,38 milj. EUR – iedzīvotāju ienākuma nodoklī.

SIA “Mūsa Motors Rīga” reģistrēts 1993.gadā un tā kapitāldaļu turētāji ir SIA “VL Invest” un igauņu uzņēmums Automobilu Investicijas OU. Kā uzņēmuma patiesie labuma guvēji norādīti Vitauts Tučkus un Viktors Siilats.