Metāllūžņu savākšanas un pārstrādes uzņēmums "Tolmets" pērn apgrozījis 154,1 milj. EUR

12.10.2020 00:31:00

Lai gan 2019.gadā SIA “Tolmets” saimnieciskā darbība bijusi stabila, iepērkamo metāllūžņu apjomi bijuši zemāki par vidējiem rādītājiem, salīdzinot tos ar iepriekšējo gadu. Iesniegtā gada pārskata vadības ziņojumā teikts, ka viens no galvenajiem faktoriem, kas ietekmē nozares attīstību, ir pieprasījums, jo atkarībā no pieprasījuma arī mainās realizācijas apjoms un cena. Tāpat izmaiņas ietekmē arī ārējais jeb makroekonomiskais faktors, kas SIA “Tolmets” gadījumā ir pieprasījums pasaules tīklos.

Baltijā lielākais metālūžņu savākšanas un pārstrādes uzņēmums SIA “Tolmets” 2019.gadā apgrozījis 154,51 milj. EUR un nopelnījis 1,09 milj. EUR. Uzņēmuma konsolidētais apgrozījums pērn bija 157,35 milj. EUR, bet peļņa – 515,05 tūkst. EUR. Lursoft dati liecina, ka uzņēmumam šobrīd reģistrēti ieguldījumi 11 citos Latvijā reģistrētos uzņēmumos.

Pagājušajā gadā uzņēmums turpinājis pamatlīdzekļu nomaiņu pret jauniem, modernākiem pamatlīdzekļiem, kas rada mazāku kaitīgo ietekmi uz vidi, kā arī veicis laukumu rekonstrukciju. Veicot biznesa attīstības politiku, 2019.gadā SIA “Tolmets” arī atvēris jaunu struktūrvienību Igaunijas ostā, kas uzņēmumam dod iespēju palielināt apgrozījumu. Lursoft pieejamā informācija rāda, ka šobrīd SIA “Tolmets” Latvijā reģistrējis 16 struktūrvienības.

SIA “Tolmets” patiesie labuma guvēji ir Vladimirs Carkovs un Jurijs Homutovs.