"Elpis" 2019.gadā apgrozījis 26 milj. EUR un nopelnījis 5,97 milj. EUR

20.10.2020 06:27:00

Medikamentu un medicīnas ierīču, kā arī garšvielu un ārstniecības augu tirgotājs SIA “Elpis” savā iesniegtajā vadības ziņojumā norāda, ka uzņēmums turpina attīstīties, jo pieņemtas jaunas analītikas metodes, palielināts piegādātāju, pircēju un produktu skaits, kā arī uzlabotas kvalitātes pārbaudes metodes un pieņemta darbā jauna vadība.

Par SIA “Elpis” attīstību liecina arī 2019.gada finanšu rādītāji – 26 milj. EUR apgrozījums un 5,97 milj. EUR peļņa. Salīdzinot ar gadu iepriekš, SIA “Elpis” apgrozījums pērn sarucis par 10,40%, bet peļņa kāpusi par 45,01%. Ņemot vērā izejvielu pirkšanas cenas samazinājumu un ekonomisko situāciju pasaulē, šos finanšu rādītājus uzņēmuma vadība uzskata par labiem. Jānorāda, ka līdz ar Covid-19 ierobežojošo pasākumu ieviešanu, konstatēts arī SIA “Elpis” pieprasījuma un pircēju maksātspējas samazinājums, kā arī attīstības palēnināšanās.

Turpmāk SIA “Elpis” plāno turpināt palielināt savu klientu (jo īpaši Čehijā, Rumānijā, Polijā), piegādātāju un piedāvāto produktu skaitu, kā arī attīstīt uzņēmuma iekšējo tīklu, turpināt ISO sertifikāciju un veikt citus pasākumus.

2019.gadā SIA “Elpis” ar darba vietām nodrošināja 86 darbiniekus. 

Pēc Lursoft pieejamās informācijas, aizvadītajā gadā SIA “Elpis” nodokļu maksājumos valsts kopbudžetā samaksāja 1,65 milj. EUR, tostarp 0,44 milj. EUR valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas un 0,59 milj. EUR- iedzīvotāju ienākuma nodoklī.
SIA “Elpis” īpašnieks ir SIA “J.L.Invest”, savukārt patiesais labuma guvējs – Jānis Leitāns.