Ādažu nacionālajā mācību centrā Kadagā autostāvvietas izbūvēs "Binders"

23.11.2020 08:56:00

Lursoft pieejamā informācija rāda, ka Valsts aizsardzības militāro objektu un iepirkumu centra izsludinātajā konkursā par autostāvvietu izbūvi Ādažu nacionālajā mācību centrā Kadagā uzvarējusi Ceļu būves firma SIA “Binders”. Konkursa līgumcena - 977,78 tūkst. EUR.

Šogad Ceļu būves firma SIA “Binders” uzvarējusi jau vairāk nekā 20 publisko iepirkumu konkursos. No tiem lielākais ir Rīgas domes Satiksmes departamenta rīkotais konkurss par satiksmes pārvada pāri dzelzceļa sliežu ceļam Rīga - Skulte ar pievadceļiem 1.kārtas būvniecība. 35,11 milj. EUR vērtajā konkursā Ceļu būves firma SIA “Binders” uzvarējusi kopā ar AS “LNK Industries” un AS “Latvijas tilti”, savukārt lielākais konkurss, kurā vienīgais uzvarētājs ir Ceļu būves firma SIA “Binders”, ir Rīgas domes Satiksmes departamenta konkurss par lietus ūdens kanalizācijas sistēmas maģistrālo kolektoru un sūkņu staciju uzturēšanu Rīgā no 2020.gada līdz 2025.gadam. Lursoft pieejamā informācija liecina, ka uzņēmums šajā konkursā uzvarējis ar 16,61 milj. EUR līgumcenu.

Iesniegtais gada pārskats rāda, ka 2019.gadā Ceļu būves firma SIA “Binders” apgrozīja 107,63 milj.EUR, kas ir par 24,06% vairāk nekā gadu iepriekš. “Binders” koncerna apgrozījums palielinājies līdz 122,11 milj.EUR.

Pārskata gadu Ceļu būves firma SIA “Binders” noslēdza ar 6,42 milj.EUR peļņu, bet koncerns – ar kopumā 7,82 milj.EUR peļņu.

“Binders” koncernā ietilpst mātes uzņēmums Ceļu būves firma SIA “Binders”, kā arī ceļu būves uzņēmums SIA “Limbažu ceļi”, nekustamo īpašumu pārvaldīšanas uzņēmumi SIA “BNI”, SIA “Vienības 18”, SIA “Muižas 17”, mazumtirdzniecības uzņēmums SIA "Kurināmais", minerālo materiālu karjeru izstrādes uzņēmums SIA “Vogelberg”, kā arī kravu iekraušanas un izkraušanas uzņēmums SIA “IN”.

Kā norādīts iesniegtajā vadības ziņojumā, 2020.gads “Binders” koncernam solās būt izaicinošs saistībā ar esošo krīzi valstī: “Plānotais projektu portfelis ir viens no apjomīgākajiem koncerna pastāvēšanas vēsturē, taču konkurence un nestabilais tirgus liks būt dinamiskākiem.”

Lursoft dati rāda, ka Ceļu būves firmas SIA “Binders” īpašnieki ir trīs kapitālsabiedrības – SIA “Taino 1” (30%), SIA “Trustee” (30%) un SIA “NULE 7” (40%), bet patiesie labuma guvēji – Normunds Luste un Alvis Tanbergs.