No Būvkomersantu reģistra izslēgts “SUIS-RĪGA”

26.11.2020 10:20:00

Klientu Portfeļa monitorings informē, ka no Būvkomersantu reģistra š.g. 24.novembrī izslēgts 1994.gadā dibinātais SIA “SUIS-RĪGA”. Kā pamatojums būvkomersanta izslēgšanai no reģistra minēts MK 25.02.2014. noteikumu Nr. 116 22.2 punkts, kas paredz, ka būvkomersantu izslēdz no reģistra, ja tas noteiktajā termiņā nav iesniedzis ikgadējo informāciju.

Lursoft pieejamā informācija rāda, ka š.g. februārī pasludināts SIA “SUIS-RĪGA” maksātnespējas process. 

Pēdējos gados SIA “SUIS-RĪGA” apgrozījums pakāpeniski samazinājies. Ja 2014.gadā uzņēmums apgrozījis 2,24 milj. EUR, tad jau nākamajā gadā apgrozījums sarucis līdz 858,11 tūkst. EUR un turpinājis samazināties arī turpmākajos gados, pērn tam veidojot vien 672 eiro. Kopš 2015.gada SIA “SUIS-RĪGA” strādājis ar zaudējumiem. 2015.gada pārskatā, kad uzņēmums piedzīvojis ievērojamo apgrozījuma samazinājumu un zaudējumus, tā vadība norādījusi, ka rentabilitātes līmeņa pazemināšanos radījusi negatīvā cenu līmeņa pazemināšanās. “Tāpat kā iepriekš turpināja ieilgt ikmēneša izpildīto darbu aktu nodošanas un apstiprināšanas kārtība un pati procedūra, kuru, protams, kontrolē ģenerāluzņēmējs, tehniskais būvuzraugs, pasūtītājs un valsts pakļautības struktūras, kā rezultātā izpildīto darbu aktu apstiprināšana velkas no diviem līdz pat sešiem mēnešiem,” teikts SIA “SUIS-RĪGA” 2015.gada pārskata vadības ziņojumā, norādot, ka turpina arī pasliktināties samaksas disciplīna par izpildītajiem darbiem, jo ģenerāluzņēmēji neievēro noslēgto līgumu noteikumus.

Lursoft dati liecina, ka SIA “SUIS-RĪGA” kapitāldaļu turētāji ir desmit fiziskas personas, savukārt informāciju par patiesajiem labuma guvējiem uzņēmums nav sniedzis. Jānorāda, ka Aleksandram Jukšinskim piederošajām SIA “SUIS-RĪGA” kapitāldaļām zvērināti tiesu izpildītāji piemērojuši liegumus.