"Mobilux Latvia" valdi atstājis Normunds Gudens

01.12.2020 07:56:00

Vakar no amata atcelts SIA “Mobilux Latvia” valdes loceklis Normunds Gudens, liecina Lursoft izziņas informācija. N. Gudens amatu uzņēmuma valdē ieņēmis kopš š.g. 13.augusta. 

N. Gudenam atstājot SIA “Mobilux Latvia” valdi, tajā kā vienīgā amatpersona darbu turpina uzņēmuma īpašnieks un patiesais labuma guvējs Mareks Beluga.

Elektronisko ierīču un telekomunikācijas iekārtu tirgotājs SIA “Mobilux Latvia” aizvadītajā gadā piedzīvojis apgrozījuma kritumu par 34,70%, tam samazinoties līdz 9,30 milj. EUR. Pretstatā 404,57 tūkst. EUR lielajai peļņai 2018.gadā, pagājušo gadu uzņēmums noslēdzis ar 103,59 tūkst. EUR zaudējumiem. Šādus finanšu rezultātus SIA “Mobilux Latvia” skaidro ar ieņēmumu kritumu no produkcijas realizācijas viena liela klienta zaudēšanas rezultātā.

Pērn SIA “Mobilux Latvia” nodokļu maksājumos valsts kopbudžetā samaksājis 233,39 tūkst. EUR, savukārt tā pašreizējais VID administrēto nodokļu parāda apmērs sasniedzis 1,71 milj. EUR. Jānorāda, ka šoruden uzņēmumam ierosināts tiesiskās aizsardzības process. Šobrīd uzņēmums īstenojot apstiprināto darbības nepārtrauktības plānu, optimizējot un pārstrukturizējot darba procesus un pielāgojot tos arī situācijai, kuru nesusi Covid-19 pandēmija un to ierobežojošie pasākumi. Gada pārskatā SIA “Mobilux Latvia” norādījis, ka šogad plāno pārtraukt preču mazumtirdzniecību un likvidēt interneta veikalu, koncentrējoties uz preču vairumtirdzniecību un sadarbojoties ar lielajiem klientiem.

Lursoft dati rāda, ka SIA “Mobilux Latvia” kapitāldaļu turētājam Marekam Belugam pieder arī tirdzniecības uzņēmumi SIA “MLUX” un SIA “Mobilux”