Dzelzsbetona konstrukciju ražotājam “Dzelzsbetons MB” jauna komercķīla 69 milj. EUR vērtībā

17.12.2020 07:12:00

Vakar, 16.decembrī, reģistrēta 69 milj. EUR vērta komercķīla, kuras devējs ir SIA “Dzelzsbetons MB”, savukārt parādnieks – AS “UPB”. Par labu komercķīlas ņēmējam AS “SEB bank” ieķīlāti vairāki ķermeniskie pamatlīdzekļi, kas atrodas SIA “Dzelzsbetons MB” juridiskajā adresē Cukura ielā 34, Liepājā.

Šobrīd SIA “Dzelzsbetons MB” kopumā reģistrētas divas aktīvas komercķīlas.

2019.gadā dzelzsbetona konstrukciju projektētājs, ražotājs un realizētājs SIA “Dzelzsbetons MB” apgrozījis 16,91 milj. EUR un nopelnījis 0,52 milj. EUR, kas ievērojami pārsniedzis 2018.gada rezultātu, kad nopelnīti 0,07 milj. EUR. Vadības ziņojumā SIA “Dzelzsbetons MB” norādījis, ka viens no galvenajiem faktoriem finanšu rezultātu uzlabošanā bija augstas apstrādes līmeņa produkcijas īpatsvara pieaugums, piemēram, trīsslāņu sienu elementi ar ražotnē iemontētiem logiem un ķieģeļu apdari, pigmentētais betons un liektās virsmas.

Iesniegtajā gada pārskatā teikts, ka uzņēmuma saražoto produkciju pārsvarā realizē Skandināvijas tirgū UPB holdinga projektu ietvaros. Uzņēmuma nozīmīgākie projekti 2019. gadā bija daudzfunkcionālā ēka Solnā “Stora Frosunda”, dzīvojamās ēkas Handenā “Parkstraket” un Stokholmā “Magnolia”, daļa no Stokholmas universitātes jaunā kompleksa “Campus Albano”, kā arī biroju ēkas “Stockholm New”.

SIA “Dzelzsbetons MB” aizvadītajā gadā bija darba devējs 226 darbiniekiem. 

Pēc Lursoft pieejamās informācijas, SIA “Dzelzsbetons MB” patiesie labuma guvēji ir Madara un Māris Mori, kā arī Uldis Pīlēns.