Mežizstrādes un kokapstrādes uzņēmumam "Krauzers" reģistrēta 1,18 milj. EUR vērta komercķīla

08.01.2021 07:12:00

1,18 milj. EUR vērta komercķīla reģistrēta Talsu novada mežizstrādes un kokapstrādes uzņēmumam SIA “Krauzers”, liecina Lursoft pieejamā informācija. Par labu komercķīlas ņēmējam AS “Luminor bank” uzņēmums ieķīlājis visu savu mantu kā lietu kopību uz ieķīlāšanas brīdi, kā arī lietu kopības nākamās sastāvdaļas. SIA “Krauzers” šobrīd reģistrētas trīs aktīvas komercķīlas.

Andim Arakam un Kasparam Eihem piederošais SIA “Krauzers” 2019.gadam bija izvirzījis mērķi palielināt apgrozījumu par 5%, taču faktiski tas 2019.gadā audzis par 1,25%, sasniedzot 22,35 milj.EUR. Uzņēmuma peļņa palielinājusies par 34,85%, pieaugot līdz 658,43 tūkst.EUR.

SIA “Krauzers” mežizstrādi un apaļo kokmateriālu iepirkšanu veic Latvijā, pērkot gan no juridiskām, gan fiziskām personām. Mežizstrādē un apaļo kokmateriālu tirdzniecībā, kas sastāda lielāko daļu apgrozījuma, ieņēmumu apjoms 2019.gadā ir samazinājies. Tas saistīts ar būtisku cenas un pieprasījuma samazināšanos.

“2019.gads mežizstrādes nozarei ir vērtējams kā grūts. Koksnes cenu krituma galvenie iemesli ir pārproducija pasaulē, intensīva mežizstrāde citās ES valstīs un Lielbritānijas izstāšanās no Eiropas Savienības. Vēl viens būtisks iemesls apgrozījuma kritumam ir tas, ka uzņēmums, ņemot vērā negatīvās tirgus tendences, pārtrauca sadarbību kokmateriālu tirdzniecībā ar Āziju un vienu no Eiropas pircējiem,” teikts SIA “Krauzers” vadības ziņojumā.