Latvijas Televīzijai izmaiņas prokūristos

20.01.2021 07:25:00

Vakar, 19.janvārī, notikušas izmaiņas VSIA “Latvijas Televīzija” prokūristu sarakstā.

Lursoft pieejamā informācija rāda, ka izbeigta pērn janvārī izdotā prokūra uz Ritas Rudušas vārda, un reģistrēta jauna prokūra uz Janas Semjonovas vārda, paredzot prokūristei tiesības atsevišķi pārstāvēt VSIA “Latvijas Televīzija”, tiesa, bez tiesībām atsavināt, ieķīlāt vai apgrūtināt kapitālsabiedrības nekustamo īpašumu. Vēsturiskie dati liecina, ka Jana Semjonova bijusi VSIA “Latvijas Televīzija” prokūriste arī laika posmā no 2019.gada 10.maija līdz 2019.gada 13.novembrim.

Jānorāda, ka kopš 2016.gada jūnija reģistrēta arī uz VSIA “Latvijas Televīzija” valdes locekļa Ivara Priedes vārda izdota prokūra.

VSIA “Latvijas Televīzija” 2019.gadā apgrozījusi 19,53 milj.EUR, bet zaudējumi sarukuši līdz 233,94 tūkst.EUR. Televīzijas pārskata perioda zaudējumi samazinājušies lielākoties pateicoties uzlabojumiem bruto peļņas rādītājā. Jānorāda, ka ar zaudējumiem televīzija strādājusi pēdējos sešus gadus.

Atskatoties uz 2019.gadu, VSIA “Latvijas Televīzija” lepojas, ka tās kanāls LTV1 kļuvis par skatītāko televīzijas kanālu, apsteidzot konkurējošo televīziju kanālus gan lineārās televīzijas skatīšanās, gan konsolidētajos rādītājos.

Sākot ar š.g. 1.janvāri, sabiedriskie mediji, tostarp arī “Latvijas Televīzija”, izgājuši no reklāmas tirgus. Kā norādījusi “Latvijas Televīzija”, turpmāk tai būs vienkāršāk plānot saturu ilgtermiņā, jo piešķirtais finansējums ļaus rēķināties ar konkrētiem ieņēmumiem.