“DelfinGroup” no sabiedrības ar ierobežotu atbildību kļuvusi par akciju sabiedrību

20.01.2021 07:52:00

Finanšu jomā strādājošais “DelfinGroup” no sabiedrības ar ierobežotu atbildību kļuvis par akciju sabiedrību, liecina Lursoft pieejamā informācija.

Uzņēmuma patiesais labuma guvējs ir Agris Evertovskis, kurš pēc uzņēmuma tiesiskās formas maiņas padomes priekšsēdētāja amatā nomainījis Uldi Judinski. Lursoft dati rāda, ka Uldis Judinskis turpmāk ieņems uzņēmuma padomes locekļa amatu, savukārt padomes priekšsēdētāja vietniece būs Anete Ozoliņa, kura stājusies Ramonas Miglānes vietā, kura padomes priekšsēdētāja vietnieces amatu ieņēma jau kopš 2016.gada.

Izmaiņas vakar reģistrētas arī “DelfinGroup” valdes sastāvā, jo, to atstājot uzņēmuma patiesajam labuma guvējam, par valdes priekšsēdētāju iecelts Didzis Ādmīdiņš, savukārt Kristaps Bergmanis un Ivars Lamberts turpina ieņemt valdes locekļu amatus.

“DelfinGroup” koncerna apgrozījums, salīdzinot ar iepriekšējā gada attiecīgo periodu, 2019.gadā palielinājies par 16%, sasniedzot 21,8 milj.EUR. Uzņēmuma kredītportfelis palielinājies par 56% līdz 31,6 milj.EUR.

Lursoft pieejamais gada pārskats rāda, ka AS “DelfinGroup” apgrozījums 2019. gadā sasniedzis 20,37 milj.EUR, bet tā peļņa pēc nodokļu nomaksas bijusi 3,5 milj.EUR, savukārt konsolidētā peļņa – 3,91 milj.EUR.

SIA “DelfinGroup” reģistrēts 2009.gadā, sākotnēji strādājot ar nosaukumu SIA “Lombards24.lv”, bet laika posmā no 2012.gada jūnija līdz pagājušā gada februārim esot zināmam kā SIA “ExpressCredit”.

Lursoft izziņā esošā informācija liecina, ka AS “DelfinGroup” pieder 90 lombardi “Banknote” visā Latvijas teritorijā. Uzņēmumam pieder kapitāldaļas arī četros uzņēmumos – SIA “REFIN”, SIA “Expressinkasso”, SIA “ViziaFinance” un SIA “Banknote commercial properties”.