Iepirkumā par Starptautiskās lidostas "Rīga" darbinieku veselības apdrošināšanu uzvarējis “BTA Baltic Insurance Company”

29.01.2021 11:04:00

Klientu Portfeļa monitorings informē, ka konkursā par VAS “Starptautiskā lidosta “Rīga”” darbinieku veselības apdrošināšanu uz gadu uzvarējusi AAS “BTA Baltic Insurance Company”. Līgumcena, ar kuru konkursā uzvarējis konkrētais apdrošinātājs, ir 550 tūkst. EUR. Iepirkumu uzraudzības biroja publiskotā informācija liecina, ka konkursā saņemti 3 pieteikumi.

Lursoft izziņas informācija rāda, ka 2019.gadā VAS “Starptautiskā lidosta “Rīga”” bija darba devējs 1315 darbiniekiem. 

AAS “BTA Baltic Insurance Company” šogad uzvarējis jau trīs iepirkumu konkursos. Tostarp bez VAS “Starptautiskā lidosta “Rīga”” konkursa par veselības apdrošināšanām darbiniekiem, kompānija nodrošinās arī Ķeguma novada pašvaldības darbinieku veselības un nelaimes gadījumu apdrošināšanas pakalpojumus, kā arī kompānija ir viena no uzvarētājām Dabas aizsardzības pārvaldes konkursā par nekustamo un kustamo īpašumu, ēku, gruntsgabalu, vides objektu un bezpilota gaisa kuģu apdrošināšanu. 

2020.gadā AAS “BTA Baltic Insurance Company” uzvarējusi 75 publisko iepirkumu konkursos. Jānorāda, ka AAS “BTA Baltic Insurance Company” arī iepriekšējos gados uzvarējis konkursos par VAS “Starptautiskā lidosta “Rīga”” darbinieku veselības apdrošināšanu. 

Pateicoties biznesa izaugsmei, apdrošināšanas produktu cenu noteikšanas kārtības uzlabošanai un iekšējo procesu un informācijas tehnoloģiju turpmākai attīstīšanai, AAS “BTA Baltic Insurance Company” peļņa pirms nodokļiem 2019.gadā sasniedza 11,7 milj. EUR, bet neto peļņa – 10,6 milj. EUR, kas ir par 16% vairāk nekā 2018.gadā. Kompānijas bruto parakstīto prēmiju apmērs Baltijas valstīs 2019.gadā bija 216 milj.EUR, no tiem 34,4% veidoja OCTA, 24,1% KASKO, 17,8% - nelaimes gadījumu, veselības un palīdzības apdrošināšana, bet vēl 17,6% - īpašuma apdrošināšana.