“Meta-Plast” uz laiku apturējis attīstības pasākumus

18.02.2021 06:49:00

Plastmasas detaļu ražotājs SIA LSEZ “Meta-Plast” 2020.gadā apgrozījis 2,47 milj. EUR. Salīdzinot ar gadu iepriekš, pērn uzņēmuma apgrozījums samazinājies par 11,31%. Pērn sarukusi arī uzņēmuma peļņa, kas pēc nodokļu nomaksas samazinājusies līdz 218,05 tūkst. EUR. 

Savā vadības ziņojumā SIA LSEZ “Meta-Plast” norādījis, ka saistībā ar Covid-19 un tā ietekmi uz globālo ekonomiku, uzņēmuma attīstības pasākumi apturēti līdz brīdim, kamēr situācija uzlabosies. SIA LSEZ “Meta-Plast” vadība norāda, ka, diemžēl nav skaidrības par uzņēmuma nākotni. “Viens no būtiskākajiem aspektiem, kas atstāj iespaidu uz pasūtījumu un ražošanas apjomiem, ir pasaules tirgos valdošā neziņa, kas bieži noved pie investīciju projektu iesaldēšanas un atlikšanas. Mašīnbūve un metālapstrāde ir bāzes nozares, kas apgādā ar industriāla pielietojuma produktiem un tehnoloģijām visas pārējās tautsaimniecības nozares. Līdz ar to, samazinoties kopējiem investīciju apjomiem, samazinās arī pieprasījums pēc mašīnbūves produkcijas,” teikts SIA LSEZ “Meta-Plast” vadības ziņojumā.

Lursoft pieejamā informācija rāda, ka dāņu AS Meta-Plast piederošais uzņēmums saņēmis 57,54 tūkst. EUR lielu atbalstu eksportējošajiem uzņēmumiem Covid-19 krīzes seku pārvarēšanai.

Jānorāda, ka aizvadītajā gadā SIA LSEZ “Meta-Plast” bija darba devējs 39 darbiniekiem.