Parketa un grīdas dēļu ražotājam "Amber Wood" pērn izdevies kāpināt gan apgrozījumu, gan peļņu

04.03.2021 06:39:00

Ozola un oša parketa, kā arī grīdas dēļu ražotājs SIA “Amber Wood” norāda, ka 2020.gadā tā darbība bijusi veiksmīgāka nekā gadu iepriekš. To apliecina arī iesniegtā gada pārskata rezultāti, kas parāda, ka 2020.gadā uzņēmums apgrozījis 4,98 milj. EUR, kas ir par 20,97% vairāk nekā gadu iepriekš. Palielinājies ne tikai SIA “Amber Wood” apgrozījums, bet arī peļņa pēc nodokļu nomaksas, kas sasniegusi 651,19 tūkst. EUR (2019.gadā – 530,12 tūkst. EUR).

Iesniegtajā vadības ziņojumā SIA “Amber Wood” norādījis, ka pērn galvenais uzdevums bija nesamazināt produkcijas ražošanas apjomu un apgrozījumu. “Covid-19 vīrusa epidēmijas ietekmes rezultātā uzņēmuma apgrozījums 2020.gada 2.ceturksnī būtiski samazinājās, maija mēnesī sasniedzot maksimālo kritumu līdz 30% no apgrozījuma salīdzinājumā ar 2019.gadu. Gada otrajā pusē uzņēmums, pateicoties papildu mārketinga aktivitātēm, spēja novērst apgrozījuma kritumu un pat sasniedza pieaugumu,” teikts SIA “Amber Wood” vadības ziņojumā.

2020.gadā zinātniskās pētniecības aktivitātēm SIA “Amber Wood” novirzīja 1000 eiro. Uzņēmuma zinātniskās darbības rezultātā iegūts divslāņu grīdas dēļu izgatavošanas tehnoloģijas un konstrukcijas izgudrojums, kuru aizvadītā gada beigās Patentu valde iekļāvusi patentu reģistrā, savukārt Eiropas patenta iegūšanas termiņš ir š.g. marts.
2020.gadā SIA “Amber Wood” preču realizācija eksporta tirgos ģeogrāfiski palikusi nemainīgi. Uzņēmums savu produkciju aizvadītajā gadā eksportējis uz Beļģiju, Franciju, Igauniju, Vāciju, Norvēģiju, Lietuvu, Dāniju, Zviedriju u.c. valstīm.

Aizvadītajā gadā SIA “Amber Wood” bija darba devējs 85 darbiniekiem.

Lursoft dati rāda, ka SIA “Amber Wood” vienādās daļās pieder Ivaram Akerfeldam un Mārtiņa Rugājam.