Elektroenerģijas ražotājs "INTER RAO Latvia" pērn kāpinājis apgrozījumu par 27,15%

05.03.2021 06:57:00

Lietuviešu kapitāla uzņēmums SIA “INTER RAO Latvia”, kas nodarbojas ar elektroenerģijas tirdzniecību, 2020.kāpinājis apgrozījumu līdz 15,74 milj. EUR. Gada laikā apgrozījuma palielinājums veidojis 27,15%.

SIA “INTER RAO Latvia” aizvadītā gada laikā realizētās elektroenerģijas apjoms sasniedz 350 GWh, kas pārdota gan gala lietotājiem, gan vairumtirdzniecībā caur Nord Pool biržu.

SIA “INTER RAO Latvia” iesniegtajā vadības ziņojumā teikts, ka pērn novembrī pēc Astravjecas atomelektrostacijas darbības uzsākšanas un Lietuvas-Baltkrievijas elektroenerģijas starpsavienojuma darbības pārtraukšanas, uzņēmums uzsāka elektroenerģijas tirdzniecību caur Latvijas-Krievijas elektrotīklu starpsavienojumu. Jānorāda, ka aizvadīto finanšu gadu uzņēmums noslēdzis ar 91,47 tūkst. EUR peļņu.
2021.gadā SIA “INTER RAO Latvia” plāno saglabāt pārdošanas apjomus gan vairumtirdzniecības, gan mazumtirdzniecības tirgos, kā arī aktīvi strādāt, lai piesaistītu jaunus klientus.

Lursoft dati rāda, ka elektroenerģijas ražotājs SIA “INTER RAO Latvia” reģistrēts 2010.gadā. Tā vienīgais kapitāldaļu turētājs ir AB INTER RAO Lietuva.