“Gulfstream Oil” apgrozījums 2020.gadā sarucis par 61,5%

19.03.2021 07:20:00

SIA “Gulfstream Oil”, kura pamatdarbība saistīta ar naftas produktu sagādi, iepirkšanu un gaisa kuģu uzpildi starptautiskajā lidostā “Rīga”, pagājušajā gadā strādājis ar ievērojamu apgrozījuma kritumu un zaudējumu pieaugumu. 2020.gadā SIA “Gulfstream Oil” apgrozījis 5,75 milj. EUR, kas, salīdzinot ar 2019.gadu, ir kritums par 61,52%.  Jau trešo gadu pēc kārtas SIA “Gulfstream Oil” strādājis ar zaudējumiem, kas pērn palielinājušies līdz 462,86 tūkst. EUR. 

Uzņēmums pērn regulāri pārskatījis degvielas uzpildes operatoru darba maiņu grafiku, daļai no darbiniekiem nozīmējot dīkstāvi, tā izmantojot valsts piedāvātos dīkstāves atbalsta mehānismus un saglabājot darba vietas, kas nozares specifikas dēļ ļauj saglabāt līdzšinējo darbinieku skaitu un gatavoties pakāpeniskam pārdošanas apjomu pieaugumam. Uzņēmumam tas ir būtiski, jo jaunu darbinieku atrašana, sagatavošana un apmācība ir laikietilpīgs un tehniski sarežģīts process.

2020.gadā SIA “Gulfstream Oil” veiksmīgi pagarinājis daļu no esošajiem līgumiem ar nozīmīgākajiem klientiem un piedalījies degvielas iepirkuma procesos, lai pagarinātu un noslēgtu citus jaunus līgumus ar aviosabiedrībām. 

“Sagaidāms ka aviācijas nozares atgūšanās notiks lēni un pakāpeniski, taču sagaidām, ka degvielas pārdošanas ikmēneša apjomi sāks pieaugt no 2021.gada pavasara/ vasaras sezonas,” teikts SIA “Gulfstream Oil” vadības ziņojumā.

Lursoft pieejamā informācija rāda, ka SIA “Gulfstream Oil” patiesais labuma guvējs ir Ivars Sormulis. Uzņēmējs kā patiesais labuma guvējs šobrīd reģistrēts 12 uzņēmumos.