“Hotel Grand Palace” apgrozījums 2020.gadā sarucis par 80%

30.03.2021 06:58:00

Pārskatu par saimniecisko darbību 2020.gadā iesniedzis SIA “Hotel Grand Palace”, kas savā vadības ziņojumā norāda, ka pērn strauji samazinājusies tūrisma plūsma, kas ietekmēja visu viesmīlības nozari. “Noteikto ceļošanas ierobežojumu un citu valdības ierobežojumu dēļ 2020.gadā viesnīca bija atvērta viesu uzņemšanai no janvāra līdz marta un no jūlija līdz oktobrim. Viesnīcas noslogotības rādītāji nokritās par 81%, salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu, līdz ar to arī būtiski samazinājās ieņēmumi,” teikts SIA “Hotel Grand Palace” vadības ziņojumā.

Ja 2019.gadā SIA “Hotel Grand Palace” apgrozīja 2,59 milj. EUR, tad pērn tie bijuši vien 508,73 tūkst. EUR, kas gada laikā ir kritums par 80,35%. Pārskata gadu viesnīca noslēgusi ar 730,43 tūkst. EUR zaudējumiem. Lursoft Multi atskaites dati rāda, ka pēdējo reizi ar peļņu SIA “Hotel Grand Palace” strādājusi 2016.gadā, tiesa, zaudējumi iepriekšējos gados nav bijuši tik augsti kā pērn. Jānorāda, ka aizvadītā gada decembra beigās uzņēmuma īstermiņa saistības pārsniedza tā īstermiņa aktīvus par 2,36 milj. EUR. Šogad martā SIA “Hotel Grand Palace” īpašnieks pieņēmis lēmumu samazināt uzņēmuma pamatkapitālu par 1,42 milj. EUR, lai segtu iepriekšējo periodu zaudējumus.

Ņemot vērā, ka SIA “Hotel Grand Palace” darbojas sektorā, kuru turpina negatīvi ietekmēt Covid-19 vīrusa uzliesmojums, pašlaik viesnīcas vadība nevar pārliecinoši noteikt datumu, kad viesnīca tiks atvērta viesu uzņemšanai 2021.gadā. “Tas būs atkarīgs no ceļošanas ierobežojumu mazināšanas, Latvijas kā galamērķa pozicionēšanas tirgū no Latvijas valdības puses, kā arī ceļotāju iespējamām paradumu izmaiņām,” savā vadības ziņojumā skaidro uzņēmums. 

Lursoft dati liecina, ka 2020.gadā SIA “Hotel Grand Palace” vidējais darbinieku skaits samazinājies līdz 47 strādājošajiem. Gadu iepriekš viesnīcā bija nodarbināti 65 darbinieki.

Kopš aizvadītā gada aprīļa SIA “Hotel Grand Palace” darbiniekiem līdz šim astoņas reizes izmaksāta atlīdzība par dīkstāvi, piecas reizes uzņēmumam sniegts atbalsts algu subsīdijām, tāpat arī VID vairākkārtīgi atbalstījis uzņēmuma nokavēto nodokļu maksājumu samaksas sadali vai atlikšanu uz laiku līdz trim gadiem. 

1998.gadā reģistrētās SIA “Hotel Grand Palace” vienīgais kapitāldaļu turētājs ir igauņu kompānija AS “Schlossie Hotel Group”.