“INTRAC Latvija” apgrozījums pagājušajā gadā samazinājies par 24,11%

01.04.2021 07:34:00

Mežtehnikas, celšanas tehnikas, būvtehnikas un lauksaimniecības tehnikas tirgotāja un servisa pakalpojumu sniedzēja SIA “INTRAC Latvija” apgrozījums 2020.gadā sarucis par 24,11%. Kā savā vadības ziņojumā norādījis uzņēmums, samazinājums saistīts ar apgrozījuma kritumu 2020.gada pavasarī, kad Covid-19 epidēmijas pirmā viļņa laikā klienti atlika savas investīcijas.

“Vislielākais kritums bija vērojams jaunas mežtehnikas realizācijas apjomā. Tas saistīts ar kopējo mežtehnikas tirgus kritumu, ko izraisīja kokmateriālu zemās tirgus cenas. Būvtehnikas tirdzniecības apgrozījums ir samazinājies par aptuveni 9%, jaunas pacēlājtehnikas tirdzniecības apgrozījums sarucis par 19%, tikmēr jaunas lauksaimniecības tehnikas pārdošanas apjomi pieauguši par aptuveni 8%,” savā vadības ziņojumā stāsta SIA “INTRAC Latvija”. 2020.gadā SIA “INTRAC Latvija” apgrozīja 27,16 milj. EUR, finanšu gadu noslēdzot ar 471,22 tūkst. EUR peļņu. 

Turpmāk SIA “INTRAC Latvija” savu darbību koncentrēšot galvenokārt uz industriālās tehnikas pārdošanas apjoma palielināšanu visos tirgus segmentos.

SIA “INTRAC Latvija” šobrīd reģistrētas trīs filiāles – Saldū, Rēzeknē un Valmierā. 

Lursoft dati rāda, ka 1994.gadā reģistrētā SIA “INTRAC Latvija” kapitāldaļu turētājs ir zviedru kompānija Intrac Group AB.