"Rankas piens" 2020.gadā apgrozījis 4,29 milj. EUR

06.04.2021 09:33:00

“Piena pārstrādes uzņēmuma AS “Rankas piens” lielākie ieguldījumi 2020.gadā saistījušies ar ražošanas cehu remontdarbiem, tehnoloģisko iekārtu atjaunošanu un nomāto attīrīšanas iekārtu uzturēšanu un remontu,” teikts uzņēmuma iesniegtajā vadības ziņojumā, norādot, ka notiek arī darbs pie autotransporta atjaunošanas un sakārtošanas, lai nodrošinātu piena savākšanas efektivitāti, kā arī gatavās produkcijas savlaicīgu piegādi.

Nozīmīgs faktors 2020.gadā bijis AS “Rankas piens” pareiza darbības stratēģiskā plānošana, akcentējot Jāņu siera ražošanu kā prioritāti, pēc iespējas precīzi prognozējot pārdošanas apjomus, kā arī cenu.

Uzņēmums norāda, ka 2020.gadā piena izejvielas iepirkuma cena samazinājusies par 0,015 eiro, salīdzinot ar iepriekšējo gadu, kas ietekmējis produkcijas ražošanas pašizmaksu, bet būtiski ietekmējis ārpakalpojumu, materiālu un degvielas cenu pieaugumu. Produktu cenu sadārdzinājuši arī lielveikalu noteiktie mārketinga, loģistikas un apjoma bonusi. 

Pagājušajā gadā piena pārstrādes uzņēmums AS “Rankas piens” apgrozījis 4,29 milj. EUR, finanšu gadu noslēdzot ar 3,79 tūkst. EUR peļņu. Salīdzinot ar gadu iepriekš, uzņēmuma apgrozījums sarucis par 3,37%.

Šogad AS “Rankas piens” strādāšot pie visjaunākā produkta – siera bumbiņu – ražošanas, kas ir produkts ar augstu pievienoto vērtību. Tāpat arī uzņēmums paredzējis strādāt pie biezpiena un siera suliņu pārstrādes veselīgos produktos.

Lursoft dati rāda, ka AS “Rankas piens” 2020.gadā bija darba devējs 73 darbiniekiem. Uzņēmumam šobrīd reģistrētas 7 aktīvas struktūrvienības.