“L.J.LINEN” diversificēs riskus un pievērsīsies arī pārtikas vairumtirdzniecībai

07.04.2021 07:45:00

SIA “L.J.LINEN”, kura pamatdarbība saistīta ar graudu, sēklu, neapstrādātas tabakas un lopbarības vairumtirdzniecību, jau trešo gadu pēc kārtas uzrādījis labus rezultātus. Tiesa, uzņēmuma peļņa pērn samazinājusies par 73%. Tas izskaidrojams ar to, ka uzņēmuma pelnītspēju ietekmēja Covid-19 pandēmija, kura būtiski mainīja transporta cenas, kā arī veidojās svārstības preču cenās. Būtisku ietekmi uz SIA “L.J.LINEN” peļņu radīja arī valūtas kursa nelabvēlīgās svārstības. 

Neskatoties uz pandēmiju, 2020.gadā SIA “L.J.LINEN” izdevies palielināt apgrozījumu līdz 18,28 milj. EUR, kas gada laikā ir kāpums par 12%. Pārskata gadu vairumtirgotājs noslēdzis ar 229,33 tūkst. EUR peļņu. 

SIA “L.J.LINEN” ļoti cer uz globālās ekonomikas strauju atlabšanu, kas vēl vairāk uzlabotu uzņēmuma izredzes palielināt apgrozījumu un peļņu 2021.gadā. 

Šogad uzņēmums plāno piesardzīgāk strādāt ar debitoriem, samazinot rēķinu kredītdienas un sekojot līdzi maksājumu disciplīnai. Tiek plānots arī ieguldīt vairāk līdzekļu un darba jaunu produktu attīstīšanā un jauna biznesa virziena – pārtikas vairumtirdzniecības – attīstīšanā, kas ļautu diversificēt riskus.

SIA “L.J.LINEN” kapitāldaļu turētāji ir Līvija un Jānis Kuļikovski, liecina Lursoft dati. Pērn uzņēmumā bija nodarbināti 17 darbinieki.