“Sanistal” pērn palielinājis apgrozījumu līdz 29,39 milj. EUR

08.04.2021 07:32:00

2020.gadā SIA “Sanistal” turpinājis darbību gan celtniecības, gan industriālo klientu apkalpošanā. “Uzņēmums līdzdarbojas nozīmīgos celtniecības projektos Latvijā, piegādājot risinājumus gan apkures sistēmu, gan ūdensapgādes un kanalizācijas jomās. Uzņēmuma klientu lokā ir lielākie būvniecības uzņēmumi, specializētie apkures un ventilācijas sistēmu montāžas uzņēmumi, metālapstrādes uzņēmumi, kā arī citi ražotāji, valsts un pašvaldību organizācijas,” teikts SIA “Sanistal” vadības ziņojumā. Pērn uzņēmums turpinājis darbu ar stratēģiskajiem piegādātājiem, lielāku akcentu liekot uz biznesa konceptu attīstību, digitālo risinājumu atbalstu ikdienas procesā, kā arī attālinātās komunikācijas nodrošināšanu pandēmijas laikā.

Lursoft pieejamais gada pārskats rāda, ka SIA “Sanistal” apgrozījums 2020.gadā bija 29,39 milj. EUR, par 4,18% vairāk nekā gadu iepriekš. Pārskata gadu uzņēmums noslēdzis ar 188,21 tūkst. EUR peļņu. Pērn uzņēmums nodokļos valsts budžetā samaksājis 4,6 milj. EUR, kas ir par 2,6 milj. EUR vairāk nekā 2019.gadā. Samaksāto nodokļu apjoma pieaugums saistīts ar reverso pievienotās vērtības nodokļa maksāšanas kārtības atcelšanu būvizstrādājumiem, sadzīves elektroniskajām iekārtām un sadzīves elektriskajai aparatūrai.

SIA “Sanistal” apkalpo klientus trīs filiālēs Rīgā, kā arī Liepājā, Kuldīgā, Jelgavā, Valmierā un Daugavpilī. Ventspils filiāle slēgta pērn septembrī, izveidojot Kurzemes reģiona apvienoto pārdošanas komandu ar divām bāzes vietām filiālēs Kuldīgā un Liepājā. SIA “Sanistal” kopējais darbinieku skaits 2020.gada beigās sasniedza 122 strādājošos.

1993.gadā reģistrētais SIA “Sanistal” pieder dāņu kompānijai SANISTAL.