Tiešsaistes pirkumu skaita kāpums veicinājis “Panpharmacy” apgrozījuma palielinājumu

20.04.2021 07:41:00

Medikamentu mazumtirgotājs SIA “Panpharmacy” iesniegtajā gada pārskatā norāda, ka ar katru gadu saasinās konkurence gan starp neatkarīgām aptiekām, gan arī aptieku tīkliem. “Pēdējo 10 gadu laikā neatkarīgo aptieku īpatsvars samazinājās no 70% līdz 14%. Viss liecina par to, ka šī tendence turpināsies, jo neatkarīgām aptiekām paliek arvien grūtāk izdzīvot tirgus apstākļos, kuros dominē aptieku ķēdes,” savā vadības ziņojumā norādījusi SIA “Panpharmacy”.

2020.gadā SIA “Panpharmacy” izdevies kāpināt savu apgrozījumu līdz 4,09 milj. EUR, kas gada laikā ir pieaugums par 51,97%, un pēc 31,10 tūkst. EUR zaudējumiem aizpērn, aizvadīto gadu uzņēmums noslēdzis ar 109,87 tūkst. EUR peļņu. Apgrozījuma pieaugums panākts, pateicoties plaša sortimenta nodrošināšanai, zemo cenu saglabāšanai, kvalitatīvo piegāžu veikšanai tiešsaistes aptiekā, kā arī Covid-19 ietekmē būtiski lielākam pirkumu skaitam tiešsaistē. 

Igauņu AS Oribalt Tallinn piederošā SIA “Panpharmacy” norāda, ka ir izvēlējusies agresīvu cenu politiku, tādējādi izkonkurējot lielus tirgus spēlētājus, kuri nevar atļauties strādāt ar zemākiem uzcenojumiem, jo ir jānosedz lielas fiksētās izmaksas savām fiziskajām aptiekām. 

Lursoft pieejamā informācija rāda, ka SIA “Panpharmacy” aizvadītajā gadā bija darba devējs 15 darbiniekiem. Pērn uzņēmums nodokļos valsts kopbudžetā samaksājis 142,74 tūkst. EUR. Salīdzinot ar citiem nozares dalībniekiem, SIA “Panpharmacy” nodokļu iemaksas uz vienu strādājošo bijušas augstākas – uz vienu darbinieku tas iedzīvotāju ienākuma nodoklī samaksājis 1,97 tūkst. EUR, bet valsts sociālās apdrošināšanas obligātajās iemaksās 4,38 tūkst. EUR, kamēr nozarē vidēji tie bijuši 1,91 tūkst. EUR un 3,85 tūkst. EUR.