Medicīnas preču vairumtirgotājs “B.Braun Medical" apgrozījumu saglabājis iepriekšējā gada līmenī

27.04.2021 07:05:00

Pagājušajā gadā medicīnas preču vairumtirgotājs un importētājs SIA “B.Braun Medical” saglabājis apgrozījumu 2019.gada līmenī. 

“2020.gads būtiski atšķīrās no citiem iepriekšējiem gadiem, jo notikumus un darbību diktēja Covid-19 pandēmija un ar to saistītie procesi. Sākoties pandēmijai, uz 3 mēnešiem tika apturēti plānveida medicīniskie pakalpojumi, kas krasi mainīja produktu pieprasījuma struktūru. Pieauga pieprasījums pēc individuālajiem aizsardzības līdzekļiem, cimdiem un dezinfekcijas līdzekļiem,” teikts SIA “B.Braun Medical” vadības ziņojumā, norādot, ka krasi atšķirīgie atsevišķo divīziju pārdošanas rezultāti tomēr ļāvuši uzņēmumam nodrošināt apgrozījuma un peļņas saglabāšanos iepriekšējā apjomā.

2020.gadā SIA “B.Braun Medical” apgrozījis 10,85 milj. EUR, pēc nodokļu nomaksas gūstot 665,83 tūkst. EUR peļņu. 

“2021.gadā paredzami ievērojami infūzijas tehnikas iegādes projekti, kas varētu būtiski ietekmēt gada apgrozījumu. Uzņēmuma vadība 2021.gadā prognozē saglabāt veiksmīgu visu divīziju produktu realizāciju,” norāda SIA “B.Braun Medical”.

Somu B. Braun Medical Oy piederošais SIA “B.Braun Medical” pērn uzvarējis teju 100 publisko iepirkumu konkursos, liecina Lursoft izziņas informācija.