2020.gadā "Tet" nopelnījis 30,08 milj. EUR

29.04.2021 06:33:00

Pateicoties veiksmīgai komercdarbības stratēģijai un jaunu biznesa līniju attīstībai, SIA “Tet” aizvadītā gada rezultātus vērtē kā veiksmīgus.

SIA “Tet” 2020.gadā apgrozījis 178,29 milj. EUR, par 5,9 milj. EUR mazāk nekā gadu iepriekš. Apgrozījuma kritumu uzņēmums pamato ar ieņēmumu kritumu no balss pakalpojumiem, kā arī virszemes televīzijas un vairumtirdzniecības. Finanšu gadu uzņēmums noslēdzis ar 30,08 milj. EUR peļņu. Jānorāda, ka “Tet” konsolidētais apgrozījums 2020.gadā bija 222,64 milj. EUR, bet peļņa – 30,39 milj. EUR. 

2020.gadu SIA “Tet” noslēdza ar vairāk nekā 100 tūkstošiem elektroenerģijas klientu, kas ir būtisks pieaugums pret iepriekšējo gadu. Līdz ar to privātpersonu elektroenerģijas tirgū SIA “Tet” ieguvis 14% tirgus daļu.

Attīstoties e-komercijai un Covid-19 pandēmijas ietekmē mainoties pircēju paradumiem, pērn uzņēmums samazinājis savu mazumtirdzniecības tīklu, galveno uzmanību veltot interneta veikala attīstībai un izaugsmei. Iesniegtajā vadības ziņojumā SIA “Tet” norādījis, ka e-veikala tehnikas pārdošanas kopējie ieņēmumi pērn palielinājušies par 35%.

Jānorāda, ka aizvadītajā gadā audzis arī SIA “Tet” datu centru biznesa apgrozījums, tam, salīdzinot ar 2019.gadu, palielinoties par 4%. “2020.gadā ir uzsākts arī datu centru infrastruktūras paplašināšanas projekts, kā rezultātā viens no "Tet" datu centriem tiek paplašināts un jauniem klientiem būs pieejams 2021.gada jūlijā,” norāda SIA “Tet”.

Šogad SIA “Tet” turpinās uzņēmuma attīstību saskaņā ar "Tet" padomes apstiprināto stratēģiju. “Tiks turpināta iesāktā digitālās transformācijas programma, fokusējoties uz Tet pakalpojumiem mājsaimniecībām. Programmas ietvaros tiek pārskatīts uzņēmuma produktu portfelis, biznesa procesi un biznesa līnijas pakāpeniski tiek pārceltas uz jaunu IT infrastruktūru ar mērķi uzlabot klientu pieredzi, ievērojami paātrināt klientu apkalpošanu un turpināt celt uzņēmuma darbības efektivitāti,” norādīts SIA “Tet” vadības ziņojumā. Uzņēmums plānojis turpināt attīstīt jaunas paaudzes satura un izklaides platformu un piedāvājumus. Tāpat arī plānots palielināt investīcijas telekomunikāciju infrastruktūru pilnveidošanā – optikas tīklu izbūvē un klientu gala iekārtu atjaunināšanā.

Balstoties uz Lursoft izziņā pieejamo informāciju, SIA “Tet” aizvadītajā gadā nodarbināja 1225 darbiniekus un nodokļu maksājumos valsts kopbudžetā samaksāja 42,70 milj. EUR. Salīdzinot ar gadu iepriekš, pērn uzņēmums VID administrētajos nodokļos samaksājis par 3 milj. EUR vairāk nekā 2019.gadā.