"Autobrava" turpinājusi strādāt ar zaudējumiem

29.04.2021 06:56:00

Pagājušajā gadā SIA “Autobrava” galvenie darbības uzdevumi bija nodrošināt pārdoto automašīnu skaita stabilu pieaugumu, pēcpārdošanas departamenta darbības uzlabošanu un jaunu klientu piesaisti, turpinot kvalitatīvas izmaiņas personāla sastāvā un iekšējo procesu sakārtošanā. Iesniegtajā vadības ziņojumā SIA “Autobrava” norāda, ka piereģistrēto jauno automašīnu tirgus Latvijā pērn sarucis.

2020.gadā SIA “Autobrava” apgrozījusi 15,12 milj. EUR, kas ir par 14,68% mazāk nekā 2019.gadā. Ar zaudējumiem SIA “Autobrava” strādājusi kopš 2015.gada, pērn tiem sasniedzot 393,31 tūkst. EUR. 2020.gada beigās negatīvs bijis arī uzņēmuma pašu kapitāls un apgrozāmais kapitāls. “Tas varētu radīt šaubas par uzņēmuma spēju turpināt savu darbību nākotnē. Uzņēmuma spēja turpināt savu darbību nākotnē ir atkarīga no mātes uzņēmuma un citu radniecīgo uzņēmumu finansējuma,” teikts SIA “Autobrava” vadības ziņojumā.

SIA “Autobrava” vadība gan prognozē auto tirgus potenciālu un attīstību turpmākajos gados, tāpēc, neskatoties uz darbības zaudējumiem, turpinās savas materiāli tehniskās bāzes pilnveidošanu, jaunu iekārtu, darba rīku iegādi, kā arī pircēju piesaisti, izmantojot jaunus interneta vides rīkus un reklāmas risinājumus. 
Jānorāda, ka pagājušajā gadā SIA “Autobrava” uzvarējusi četros iepirkumu konkursos. Lielākais no tiem ir Latvijas Republikas Prokuratūras iepirkums par četru jaunu vieglo automobiļu iegādi. SIA “Autobrava” šajā konkursā uzvarējusi ar 92,53 tūkst. EUR līgumcenu.

Lietuviešu UAB “Inter Krasta” piederošā SIA “Autobrava” ir pilnvarotais pārstāvis Latvijā vairākiem zīmoliem – Fiat, Alfa Romeo, Jeep, Hyndai, Isuzu, Suzuki, SsanYong un Seat. Pērn, kā rāda Lursoft esošā informācija, SIA “Autobrava” nodokļu maksājumos samaksājusi 2,98 milj. EUR.