"Rīgas acs" 2020.gadā apgrozījusi 3,9 milj. EUR

11.05.2021 08:51:00

Informatīvo sistēmu un ekspluatācijas nodrošināšanas uzņēmums SIA “Rīgas acs” pērn apgrozījis 3,9 milj. EUR, pēc nodokļu nomaksas gūstot 286,8 tūkst. EUR peļņu. 
Pārskata gadā SIA “Rīgas acs” nodrošināja informatīvās sistēmas programmatūras un elektroniskā aprīkojuma, kā arī specializēto iekārtu darbību, uzturēšanu un regulāru sistēmas atjaunināšanu. “Programmatūras un elektroniskā aprīkojuma uzturēšana ietver automātiskās transporta līdzekļu uzraudzības, videonovērošanas, alkometra sistēmas un citu apakšsistēmu funkcionalitātes nodrošināšanu, ” teikts SIA “Rīgas acs” gada pārskatā. Pērn uzņēmums palielinājis uzstādīto pasažieru informēšanas tablo skaitu pieturvietās. Kopumā pieturvietās uzstādīti 15 pasažieru informēšanas tablo. Pārskata gadā uzņēmums arī nodrošinājis iesniegto vizuālās informācijas materiālu pārraidīšanu sabiedriskā transporta līdzekļos uzstādītajos monitoros.

Rīgas pašvaldības SIA “Rīgas satiksme” piederošais SIA “Rīgas acs” aizvadītajā gadā ar darba vietām nodrošinājis 13 darbiniekus. Uzņēmuma iesniegtajā vadības ziņojumā teikts, ka vidējā mēnešalga uzņēmumā pirms nodokļu nomaksas pērn bijusi 1,72 tūkst. EUR. 

Lursoft izziņas informācijas dati rāda, ka aizvadītajā gadā SIA “Rīgas acs” nodokļu maksājumos valsts kopbudžetā samaksājis 802,97 tūkst. EUR.

2021.gadā SIA “Rīgas acs” turpināšot iesākto pakalpojumu nodrošināšanu, aprīkojot arī pieturvietas ar pasažieru informēšanas tablo. Tāpat arī uzņēmums turpināšot esošās vienotās integrētas informācijas sistēmas darbības lauka paplašināšanu ar jauniem moduļiem, nodrošinot jaunus pakalpojumus, kas saistīti ar pilsētas transporta sistēmas attīstību un pilnveidošanu.