Tūroperatora "TEZ TOUR" apgrozījums 2020.gadā sarucis par 83%

19.05.2021 08:14:00

Covid-19 pandēmijas attīstība pagājušā gada martā likusi mainīt tūroperatora SIA “TEZ TOUR” attīstības plānus, un, kā iesniegtajā vadības ziņojumā norādījis pats uzņēmums, nav paredzams, kā situācija varētu attīstīties nākotnē, līdz ar to pastāv ekonomikas attīstības nenoteiktība. ”Tūrisma nozare asi izjuta un izjūt Covid-19 radītās krīzes ietekmi. Patlaban vēl ir grūti novērtēt visu krīzes radīto ekonomisko seku mērogu,” teikts SIA “TEZ TOUR” iesniegtajā vadības ziņojumā. 

2020.gadā SIA “TEZ TOUR” apkalpojis 8315 tūristus, un uzņēmuma apgrozījums samazinājies par 83,2%. Pērn, pretstatā 39,76 milj. EUR apgrozījumam 2019.gadā, tūroperators apgrozījis 6,68 milj. EUR. Finanšu gadu uzņēmums noslēdzis ar 906,77 tūkst. EUR zaudējumiem.

Šogad maijā SIA “TEZ TOUR” plāno atsākt regulārus lidojumus uz Grieķiju, vēlāk plānojot atsākt lidojumus arī uz Bulgāriju, Kipru un Spāniju, savukārt no trešajām valstīm Latvijas ceļotājiem šobrīd pieejama Turcija, uz kurieni pirmais SIA “TEZ TOUR” lidojums bijis 24.aprīlī. “Ar šiem, šobrīd pieejamajiem galamērķiem, pilnībā pietiek, lai uzņēmumam nodrošinātu atveseļošanos un stabilu darbību pēckrīzes periodā. Tomēr tas būs iespējams vienīgi tad, ja esošā situācija nemainīsies un ierobežojumi atpūtas ceļotājiem nekļūs striktāki,” teikts SIA “TEZ TOUR” iesniegtajā vadības ziņojumā. 

Lursoft pieejamā informācija rāda, ka tūroperators aktīvi izmantojis valsts sniegtās atbalsta iespējas, saņemot gan grantus apgrozāmo līdzekļu plūsmas nodrošināšanai, gan arī atlīdzību dīkstāvē esošajiem uzņēmuma darbiniekiem. Tāpat arī VID vairākkārtīgi atbalstījis SIA “TEZ TOUR” nokavēto nodokļu maksājumu samaksas sadali termiņos vai atlikšanu uz laiku līdz trim gadiem, kā arī LIAA uzņēmumam piešķīris tūrisma nozares uzņēmumiem paredzēto atbalstu Covid-19 krīzes seku pārvarēšanai 76,59 tūkst. EUR apmērā. 

SIA “TEZ TOUR” kapitāldaļu turētājs ir Spānijā reģistrētais GERMESINVEST SL.