Degvielas mazumtirgotājam "VIADA Baltija" pērn 521 tūkst. EUR zaudējumi

11.06.2021 10:40:00

Degvielas mazumtirgotājs AS “VIADA Baltija” 2020.gadā turpinājis veiksmīgu paplašināšanas, modernizācijas un attīstības procesu. Ar sadarbības partneru atbalstu uzņēmums uzbūvējis jaunu degvielas uzpildes staciju “Ziepniekkalns”, kā arī tika iegādātas divas jaunas degvielas uzpildes stacijas “Ziemeri” un “Dundaga”, izbūvētas un atvērtas automātiskās automazgātavas degvielas uzpildes stacijās “Šampēteris”, “Liepāja 1” un “Daugavpils 2”. Pēc jaunā uzņēmuma koncepta veikta arī piecu veikalu rekonstrukcija.

AS “VIADA Baltija”  nomas lietošanā atrodas degvielas uzpildes staciju tīkls ar 78 degvielas uzpildes stacijām, no kurām 8 ir automātiskās degvielas uzpildes stacijas, bet 70 – pilnā servisa degvielas uzpildes stacijas. 

Lursoft pieejamais gada pārskats rāda, ka 2020.gadā AS “VIADA Baltija” apgrozījusi 157,34 milj. EUR, kas ir par 10% mazāk nekā gadu iepriekš. Pēc 2019.gadā gūtās 80,56 tūkst. EUR peļņas, pērn degvielas mazumtirgotājs strādājis ar 521 tūkst. EUR lieliem zaudējumiem. 

Pagājušajā gadā uzņēmums bijis darba devējs 559 darbiniekiem. 

AS “VIADA Baltija” stratēģija vērsta uz tālāku degvielas uzpildes staciju tīkla modernizāciju, attīstību un paplašināšanu. Uzņēmuma un tā sadarbības partnera attīstības plānos 2021.gadā paredzēts atvērt jaunas degvielas uzpildes stacijas un turpināt modernizēt esošās. Kopumā paredzēts pārņemt un modernizēt 20 degvielas uzpildes stacijas. 

Lursoft dati liecina, ka 2015.gadā reģistrētā AS “VIADA Baltija” patiesie labuma guvēji ir četras fiziskas personas no Lietuvas.