Saskaroties ar darbinieku trūkumu, "Lēdurgas miesnieks" samazinājis ražošanas sortimentu

16.06.2021 07:32:00

Gaļas pārstrādes uzņēmums SIA “Lēdurgas miesnieks” pērn realizējis par 27,5 t (2%) produkcijas vairāk nekā gadu iepriekš. Uzņēmums 2020.gadā kāpinājis apgrozījumu par 8,09%, rādītājam sasniedzot 4,54 milj. EUR. “Apgrozījuma pieaugums panākts nepaaugstinot produkcijas cenas, bet paaugstinot dārgākas produkcijas īpatsvaru kopējā realizācijā,” teikts SIA “Lēdurgas miesnieks” vadības ziņojumā.

Gatavo produkciju SIA “Lēdurgas miesnieks” piegādā ap 400 partneriem Rīgā, Vidzemē, Kurzemē, kā arī nelielu apjomu dažiem partneriem Igaunijā un Īrijā. 45% no produkcijas pārdots deviņiem lielākajiem pircējiem.

Finanšu gadu SIA “Lēdurgas miesnieks” noslēdzis ar 320,65 tūkst. EUR peļņu.
2020.gadā SIA “Lēdurgas miesnieks” joprojām saskāries ar darbinieku trūkumu, kā dēļ tas nav varējis izpildīt pircēju pasūtījumus tāpēc samazināts ražošanas sortiments. 
Šogad uzņēmums nodos ekspluatācijā attīrīšanas iekārtas, kā arī turpināsies ražošanas telpu remonts un papildus telpu izbūve ražošanas paplašināšanai. Optimizējot ražošanas procesu, uzņēmums plāno iegādāties iekārtas gatavās produkcijas iesaiņošanai. Kā mērķi šim gadam SIA “Lēdurgas miesnieks” noteicis ražošanas apjoma saglabāšanu vismaz 2020.gada līmenī, risinot arī darbinieku krīzes problēmu.

Jānorāda, ka aizvadītajā gadā SIA “Lēdurgas miesnieks” bija darba devējs 60 darbiniekiem. 

Lursoft pieejamā informācija rāda, ka Andim Segliņam un Jevgenijam Jatnovam piederošais SIA “Lēdurgas miesnieks” 2020.gadā nodokļu maksājumos valsts kopbudžetā samaksājis 498,79 tūkst. EUR.