Tūrisma aģentūras "Kolumbs" apgrozījums sarucis par 83,7%

08.07.2021 07:49:00

SIA “Tūrisma aģentūra Kolumbs” apgrozījums sarucis no 11,26 milj. EUR 2019.gadā līdz 1,83 milj. EUR pērn. Tas ir kritums par 83,74%. Lursoft Multi atskaites dati rāda, ka jau divus gadus pēc kārtas uzņēmums strādājis ar zaudējumiem, pērn tiem sasniedzot 100,91 tūkst. EUR. SIA “Tūrisma aģentūra Kolumbs” iesniegtajā vadības ziņojumā norāda, ka zaudējumu ietekmējošie faktori ir apgrozījuma samazinājums un izmaksu palielinājums, kas skaidrojams ar Covid-19 pandēmijas izplatību Latvijā un visā pasaulē. Koronavīrusa pandēmija īpaši nopietni ietekmējusi ne tikai atpūtas, bet arī biznesa ceļojumu segmentu.

SIA “Tūrisma aģentūra Kolumbs” kopējie aktīvi 2020.gada beigās, salīdzinot ar gada sākumu, samazinājās par aptuveni 15%, kas galvenokārt saistīts ar kreditoru un debitoru apjomu kritumu Covid-19 pandēmijas dēļ.

Neskatoties uz saimnieciskās darbības lielo kritumu, ar valsts atbalstu SIA “Tūrisma aģentūra Kolumbs” ir izdevies saglabāt lielāko daļa uzņēmumam tik vērtīgo darbinieku. Šobrīd uzņēmums izmanto valsts piešķirto atbalstu finanšu instrumentus, rūpīgi izvērtē visus izdevumus un aktīvi veic debitoru atlikumu monitoringu. Lursoft pieejamā informācija liecina, ka pērn uzņēmumā bija nodarbināti 32 darbinieki.

2021.gadā SIA “Tūrisma aģentūra Kolumbs” prioritāte būs korporatīvo klientu segmentu attīstība. Iesniegtajā vadības ziņojumā teikts, ka Covid-19 izplatības rezultātā uzņēmums samazinājis atpūtas ceļojumu nodaļu līdz minimumam, laužot arī līgumu ar tirdzniecības centru “Spice” par telpu īri, kurās tika apkalpoti atpūtas nodaļas klienti. Ņemot vērā ilgstošo dīkstāvi, uzņēmums uz brīdi arī apturējis darbus pie mājas lapas modernizēšanas. SIA “Tūrisma aģentūra Kolumbs” norāda, ka šogad tas plāno daļēju atpūtas nodaļas atjaunošanu, kas gan būs atkarīgs no situācijas pasaulē ar Covid-19 pandēmijas izplatību.

SIA “Tūrisma aģentūra Kolumbs” īpašniece ir Sanita Rugina, kurai pieder arī tūrisma sektorā strādājošais SIA “Averoja”, kā arī SIA “ISIC Latvia”, SIA “ISIC.LV”, kā arī pastarpināti caur SIA “ISIC.LV” – arī SIA “COLUMBUS TRAVEL”. Jānorāda, ka SIA “COLUMBUS TRAVEL” šogad uzsākts likvidācijas process.