Mēbeles Tukuma 2. vidusskolai piegādās "Rīgas krēslu fabrika"

09.07.2021 07:52:00

Lursoft Klientu Portfeļa monitorings informē, ka iepirkumā par mēbeļu piegādi un uzstādīšanu Tukuma 2. vidusskolai uzvarējusi SIA “Rīgas krēslu fabrika”. Iepirkuma līgumcena – 645,2 tūkst. EUR. 

Lursoft izziņas informācija liecina, ka SIA “Rīgas krēslu fabrika” šogad uzvarējusi arī RTU konkursā par auditorijas krēslu piegādi, Ogres novada pašvaldības konkursā par konferenču zāles krēslu piegādi un divos Valsts reģionālās attīstības aģentūras izsludinātajos konkursos. 

Jānorāda, ka konkursā par mēbeļu piegādi Tukuma 2.vidusskolai bija saņemti 2 pieteikumi.

Koronavīruss Covid-19 pērn ietekmējis arī SIA “Rīgas krēslu fabrika”, taču, kā norāda uzņēmuma vadība, šo ietekmi nevar uzskatīt par ievērojamu, jo mazumtirdzniecība tika slēgta decembrī, tāpēc 2020.gada finanšu rādītājus tas būtiski neietekmēja. 

SIA “Rīgas krēslu fabrika” ziņo, ka apgrozījumam vietējā tirgū vērojams kritums par 35%, salīdzinot ar gadu iepriekš, kas skaidrojams ar ekonomikas attīstības tempu samazinājumu valstī, savukārt Eiropas Savienības un ārējos tirgos apgrozījums kāpis, kas gandrīz pilnībā kompensē apgrozījuma kritumu vietējā tirgū. 

Jānorāda, ka 2020.gadā SIA “Rīgas krēslu fabrika” apgrozīja 4,09 milj. EUR jeb par 3,7% mazāk nekā gadu iepriekš. Uzņēmuma peļņa pērn palielinājusies par 17,27%, sasniedzot 522,63 tūkst. EUR. 

2020.gadā SIA “Rīgas krēslu fabrika” veikusi ievērojamus ieguldījumus tehnoloģiju attīstībā un modernizācijā. Ražošanas pamatlīdzekļu un tehnoloģisko iekārtu kopējais pieaugums ir 245 tūkst. EUR. Pārskata gadā uzņēmums arī izstrādājis un saviem klientiem sācis piedāvāt vairākus jaunus produktus, tostarp, mīkstās mēbeles, skapīšus, jaunus krēslu un galdu modeļus.

Pērn uzņēmums uzvarējis deviņos iepirkumu konkursos. Lielākais no tiem bijis Valmieras pilsētas pašvaldības 218,31 tūkst. EUR vērtais iepirkums par mēbeļu izgatavošanu, piegādi un uzstādīšanu Dienesta viesnīcai Ausekļa ielā 25B, Valmierā.

Lursoft izziņas informācija rāda, ka SIA “Rīgas krēslu fabrika” kapitāldaļu turētāji ir Aldis Circenis (75%) un Miks Dzelde (25%).