Tirdzniecības nama "Kurši" peļņa pērn teju dubultojusies

16.07.2021 08:40:00

SIA “Tirdzniecības nams “Kurši”” 2020.gadā palielinājis apgrozījumu līdz 95,3 milj. EUR, bet peļņu līdz 3,9 milj. EUR. Salīdzinot ar gadu iepriekš, pērn tirgotāja apgrozījums kāpis par 6,3%, bet peļņa teju dubultojusies.

“Pēc straujas veikalu tīkla paplašināšanas pēdējos gados, pērn uzņēmums samazināja savus investīciju apjomus. Rūpīgi izvērtējot situāciju tirgū saistībā ar ierobežojumiem Covid-19 infekcijas izplatības novēršanai un to ietekmi uz tautsaimniecību, uzņēmums mobilizēja resursus, lai stabilizējoties tirgus situācijai turpinātu investēt attīstībā,” teikts SIA “Tirdzniecības nams “Kurši”” vadības ziņojumā.

Nākotnē, neskatoties uz aso konkurenci nozarē un Covid-19 pandēmijas ietekmi uz tautsaimniecību kopumā, uzņēmums plāno stiprināt savas pozīcijas Latvijas tirgū. 2021.gadā plānots paplašināt kopējās tirdzniecības platības, turpināt darbu pie klientu apkalpošanas politikas pilnveidošanas. SIA “Tirdzniecības nams “Kurši”” nepārtraukti meklējot iespējas paplašināt savu klientu loku un piesaistīt jaunus sadarbības partnerus.

Lursoft izziņas informācija rāda, ka SIA “Tirdzniecības nams “Kurši”” šobrīd reģistrētas 23 struktūrvienības, tostarp arī interneta veikals. 2020.gadā uzņēmums ar darba vietām nodrošinājis 622 strādājošos, un nodokļos valsts kopbudžetā samaksājis 10,7 milj. EUR. 

2000.gadā reģistrētā SIA “Tirdzniecības nams “Kurši”” patiesais labuma guvējs ir Juris Kursītis.